Afta - pomoc surne!

Príspevok v téme: Afta - pomoc surne!
bobrica

Ahojte, potrebujem surne radu, ako si zmiernit domacimi prostriedkami bolest z afty. Objavila sa mi na pere vcera vecer a dnes sa to teda pekne vystupnovalo. Je to strasne neprijemne, do lekarne sa dostanem najblizsie az zajtra, ale chcem sa v klude aspon vyspat. Mam doma aj nejake bylinky aj pastu Lacalut, ale neviem, ci nieco z toho pomoze. Dakujem za kazdu radu.

mirec_m

ja si afty vysusujem alpou, ked idem jest, natrem alpou, chvilku to svinsky stipe ale po par sekundach uplne afta znecitlivie, tkaze sa v kludne najes. niekedy 3-4 pouzitia alpy aj pomozu a afta sa zahoji (pokial nie je uz velka, treba konat odzaciatku).

tiez treba casto cistit usta, pouzivam na to JOX, je to roztok na dezinfekciu ustnej dutiny. naniest vatovou tycinkou na aftu a potom vycistit cele usta - napriklad si zriedit JOX s vodou a vyplachnut usta. po dvoch dnoch (niekedy uz na druhy den) je afta uplne prec, boliet prestane skor.

ked je najhorsie a bolest nie a nie utisit, resp sa dari utisit iba nachvilku, existuju ochranne filmy, ktore nalepis na aftu a nic necitis, vobec ju tym nedrazdis takze sa urychli hojenie a ty mozes v klude a bez obmedzenia fungovat az kym sa nezahoji. napr afterremesense.com

damian

celaskon sa na aft nesmie davat. Sice aftu to pomoct moze, avsak kyselina znici zubnu sklovinu. Samozrejme, ak by si mala pH neutralny vit C, alebo Ester C, to mozes.

damian

ziadnu fialovu vodicku nepotrebujes. Vyplachuj si usta silnym roztokom SODY BIKARBONY Niekolkokrat denne a hlavne po kazdom jedla (po umyti zubov). pRESTANE BOLEST A RYCHLO SA TO ZACNE LIECIT

bobrica

Dakujem vsetkym za rady. Nakoniec som vcera vecer doma objavila tu fialovu vodicku, ktora sa na to tiez odporuca. Afta uz tolko neboli, ale objavil sa dalsi problem. Ako teraz preboha dostanem tu fialovu prec z pery? :-)) Keby som ju mala vnutri ust tak v pohode, ale takto ju mam presne na spoji pier a nejde to nicim dole. Poradte prosim.

csaba

Ja by som ti odporučil výrobky z aloe vera velmi dobre pomáhajú na tieto a podobné problémy. Ak chceš tak ti poradím kde ich zoženieš. Mám osobné skúsenosti.

bobrica

Urcite je to afta, nie je to na pere zvonka, ale skor zvnutra, ne mieste, kde sa spajaju pery. Mavam to strasne zriedka, ani si nepamatam, kedy som to mala naposledy. Slivovicu zrovna nemame, ale skusim nieco :) Dik