PLATENIE ODVODOV

Príspevok v téme: PLATENIE ODVODOV
omnia

Ahojte, v juni som ukončila štátnice na bakalára, hned na druhy den som nastupila do práce, kde som pracovala na dohodu. Bola som nahlásená do soc.poisťovne. Dohoda mi však vypršala koncom septembra. Teraz som nezamestnaná a hľadám si prácu, aby som však nesedela stále doma, vybavila som si aspon brigádu. Musím sa ísť napriek tomu nahlásiť na ÚP?

miroslaval

Tak ako pise www. Ale trosku poopravim, nezaeviduju ta, ak zarabas viac ako polovicu minimalnej mzdy-teda 150 €. Z brigady za teba zamestnavatel uhradza urazove a garancne poistenie, ale zdravotne si musis uhradzat sama, ak teda tvoj prijem bude vyssi a nezaeviduju ta. Ak ta zaeviduju, o nic sa nestaraj. Ale urcite chod na urad prace cim skor, lebo ako pise www., uz teraz si stratova.

www.

Najlepsie bude, ak vezmes na UPSVaR dohodu o brigadnickej cinnosti, oni ti uz povedia presnejsie. Celkom nerozumiem vyrazu "v cistom", kedze v brigade pojem "v hrubom" neexistuje :) A na tvojom mieste by som neotalala a sla cim skor, kedze od konca septembra si neplatis odvody do zdravotnej poistovne (ktovie ako to bolo od zaciatku septembra), a teda si to budes musiet uz aj tak zacvakat...

omnia

Na hodinu budem dostavat 70 sk v čistom, a mozem robit tie dni,ktore chcem,ale musim tam byť minimalne aspon tych 6 hodin denne.

www.

Samozrejme, ak si nechces odvody platit sama. Zalezi vsak aj od toho, kolko na tej brigade zarabas. Nezaeviduju ta, ak pracujes viac ako 16 hodin tyzdenne alebo ak zarabas viac ako 800 Sk tyzdenne.