Tehotenstvo a genitalne bradavice

Príspevok v téme: Tehotenstvo a genitalne bradavice
mayak

Dobry den, som cca v 6 t. tehotenstva a mam genitalne bradavice. Nikdy predtym som ich nemala, s najvacsou pravdepodobnostou mi vznikli v case, ked som na zaciatku tehotenstva prekonala vaginalnu mykozu. Odvtedy su tam, nezvacsuju sa ani nemiznu. Gyn. mi zatial nezobral ani krv pre potvrdenie tehotenstva (?), spravil jedine vaginany USG, kde bol malinky 7mm plod. Jedine povedal, ze to budeme sledovat, a prinajhorsom sa to da "vypalit". Takze som na zaciatku, ale pripada mi to skor ako koniec. Vobec sa netesim z mojho 1.tehotenstva. Takze poradte co s tym robit? DAKUJEM.

Cinimini

Pokiaľ ma moja gyn. neklamala, tak genitálne bradavice sa prenášajú len pohlavným stykom a nevedia vzniknúť z mykózy.

Lucy1

AHojte,
Ja to mám tiež a doktor mi povedal, že to mám skúšať potierať citronovou šťavou alebo octom, len povrchovo nejakou vatičkou do uší. Tak uvidíme, či to pomôže.

Afertto inu

Ahojte všetci, som v 22. týždni tehotenstva a práve včera mi bradavice vypaľovala moja gynekologička v lokálnej anestéze. Iba zvonku, aj keď ich mám aj vo vnútri, lenže to by som už nevydržala a museli by ma uspať úplne...to som nechcela podstúpiť ja.
Počas tehotenstva bradavice plod neohrozujú nijakým spôsobom, ale pokiaľ by sa zväčšili tak, že zahatajú pôrodné cesty, prirodzený pôrod, žiaľ možný nebude. Problém je v tom, že pri prirodzenom pôrode dieťa môže tento vírus chytiť do hrdielka a na hrtan, čo sa následne prejaví zhoršením dýchania, môže dôjsť až k zaduseniu, ak by sa to neliečilo samozrejme... Preto lekári odporúčajú sekciu.
Je pravda, že ak to raz máte, už sa toho nikdy nezbavíte, ale po pôrode sa môžu stratiť samy úplne, pretože sa naspäť zvýši Vaša imunita na úroveň, ako pred tehotenstvom.
Tento vírus má až 75% ľudí na svete, mnohí o tom, že sú nositeľmi, ani nevedia, lebo sa nijak neprejaví.
Nositeľom je muž a pri znížení imunity sa vytvárajú v oblasti genitálií, konečníka, prípadne v pošve. U mužov zväčša na konci penisu. Pri liečbe sa musia liečiť obaja partneri a ideálne ak si čo sa nežností týka dajú dlhšiu pauzu, a nerozširujú si infekciu zbytočne vzájomne....
Treba teda zvážiť, a konzultovať s gynekológom, ako budete postupovať, ak by ste chceli rodiť prirodzene....šanca tu je, ale boj je to dlhý. Prajem veľa trpezlivosti a krásny pôrod milé dámy :)
*p*

simonasimona

Dobry den som v 31tt a tiez sa mi tam nieco vytvorilo z pociatku to vyzetralo ako male pupaky svrbelo to a zrazu.su z toho bradavice ci nieco take najprv som mala.na.lavej strane 3 a teraz mam na lavej 5a na prvej 2 a bojim sa ci sa mojej malinkej nemoze nieci stat gynekologicka nevedela urcit co to je ale vraj som to mala zapalene predpisala mi rosalgin.no nepomohlo to mama mi poradila oplachovat to repikovym cajom aky je vas nazor? Co pomaha? Nechcem aby to mala.aj malinka :( dakujem

MICHAELA8181

Dobry den, ja som si bradavice v oblasti vaginy nasla pred tyzdnom, bola som dnes u gynekologa a potvrdil mi to, ze su to genitalne bradavice. Lenze som v 6.mesiaci a povedal mi, ze ak nezmiznu budem musiet rodit cisarskym rezom... Ale mozu aj odpadnut, treba verit.No pocula som, ze kupel v morskej soli pomaha to vysusit, tak neviem, alebo mast na herpes, skusim, ale pocas tehotenstva s tym sa robit nic neda

mayak

ahoj zuzka, ja to asi tiez budem riest az po porode(??) ale je pre mna otazne ako (ak sa teda dostanem do fazy porodu), teda ci prirodzene alebo cisarskym rezom. vies mi povedat ako rodila ona? dakujem. bojim sa, ci sa to neprenesie pri porode nebodaj este pocas tehotenstva na plod?

zuzka m

ahoj, ja s tym skusenosti nemam, ale moja kamaratka, ked bola tehotna tiez sa jej to objavilo, ale isla na operaciu az po porode, dovtedy nic, chodila pravidelne na gyn. prehliadky. a teraz isla na kontrolu a lekar jej povedal ze ked uz to raz mala, tak sa jej to moze kedykolvek vratit. a ona si myslela ze uz ma pokoj:(