otazka kt.ma zaujima!:-)

datelinka

mali by ste jej nejako nenasilne skusit pomoct, bude mat este vacsie problemy ak nezacne prijimat riadnu a roznorodu stravu. nemas nejaky dosah na nu? alebo cez spolocne kamaratky? im sa skor zdoveri ako rodine..

slavia0907

no ona by sa za to hanbila i ked nema preco..je citlivka a nerada hovori o svojich problemoch preto ich radsej zapiera...nemame dobre vztahy boji sa ze to niekomu vyklopem,ale taka zloba vo mne neje ako si mysli:/

vdaka vsetkym co reagovali:-)

pauli 73

nie,skolioza nie je vrodená ale získaná nesprávnym držaním tela. A dcerka sa naje ale má rychly metabolizmus :)

datelinka

ani ja nebyvam so sestrou, ale mam na nu telefonne cislo a dokonca aj mailove adresy :-))
tak ak sestra trpi anorexiou, je to potom jasne. nema dostatocny prisun mineralov a zivin, ktore su nevyhnutne nielen pre kosti, ale aj pre svaly a vnutorne organy.

pauli 73

nie,skolioza nie je vrodená ale získaná nesprávnym držaním tela. A dcerka sa naje ale má rychly metabolizmus :)

slavia0907

pauli
no aj moja sestra je velmi chuducka...ale ona vobec neje co som pocula od mamy.Moze sa to stat hocijakeu podvyzivenemu clovekovi?lebo ona na tie rehabilitacie zacala chodit len teraz 2hy mesiac.Alebo ta skolioza je vrodena?
A tvoja dcerka konzumuje dostatocne vela jedla a nepriberie?alebo tiez neje nejak extra velmi vela?

inkognito

ja nebyvam so sestrou!inak by som sa jej nato asi opytala,ne?:)

datelinka

rehabilitovat sa chodi, ak je vyrazne nespravne drzanie tela, napr. pri skolioze, lordoze a pod., dalej po urazoch, pri dlhotrvajucich bolestiach chrbtice.
ak chces vediet preco chodi tvoja sestra rehabilitovat, opytaj sa jej to.
samotna "chudost" nevplyva zle na chrbticu. nadvaha je ovela vacsi problem. ak vsak sestra nie je dostatocne zivena, moze dochadzat predcasne k osteoporoze.
velmi castym problemom je nepouzivanie alebo ochabnutie chrbtoveho svalstva, ktore ma pomahat chrbtici pri neseni vahy tela. preto je potrebne rehabilitacnym cvicenim posilnit tuto svalovu skupinu.

pauli 73

moja dcera tiež chodí na rehabku z chrbticou lebo má miernu skoliozu a je velmi chudučká,takže jej nemá čo tie kosti držať po kope(laicky povedané)- nemá tonus