*** PARKOVANIE a Vyhrazanie***-pravo,legislativa

Príspevok v téme: *** PARKOVANIE a Vyhrazanie***-pravo,legislativa
axjaj

prosim o fundovanu radu a postup ako riesit problem co robit a kde zacat a aky zvolit postup:
\"susedske a medziludske vztahy predovsetkym koli problemom s parkovanim\"
situacia: pristahovali sme sa na dedinu-mestska cast. sme tu jediny \"priselci\" na nasej ulici. od zaciatku nas neprijali, zavidia nam i ked nemaju co-ludska nevrazivost.
Vyvrcholilo to pri problemoch s parkovanim, kedze vlastnime 2 velke osobne auta, ktore si parkujeme pred vlastnym domom pred plotom, obcas 1 v garazi ktoru prave rekonstruujeme.pozemok a dvor nemame ziadny okrem malej predzahradky.
povodni obyvatelia ulice su vsetci soferi autobusov,nakladiakov,dodavok, kamionov, ktore samozrejme parkuju na tej nasej slepej ulici-namesticku, kde sa neda uz ani pohnut, ale nestarali sme sa.
problem zacal az ked jeden so susedou odstavil svoje osobne auto-momentalne nepojazdne, pred nas plot-na 1 z \"nasich\" parkovacich miest, na co sme reagovali a poziadali ho o preparkovanie, co odmietol, nakolko udajne nema kde a \"zavadzal\" susedovi co jazdi s autobusom lebo ten nemohol pohodlne parkovat. vsetci maju vlastne dvory i pozemky
Susedovi co sa nam postavil pred plot sa my pred jeho postavit nemozme, lebo mu branime vjazdu na pozemok(my mame nestastnu bocnu-priecnu polohu-situovany nas dom)
tak bol manzel nuteny zaparkovat na strane pana s autobusom, co neostalo bez odozvy, my sme preparkovat samozrejme odmietli, na co u pana s autobusom stupla agresivita, bol utocny a vyhrazal sa.
problem: som na MD cele dni sama s malymi detmi, manzel je od rana do vecera v praci, casto odcestovany,
koli vzniklej situacii a agresivite a nenavisti susedov mam obavy o vlastnu bezpecnost a hlavne bezpecnost svojich deti, pripadne o dom i auta, kedze sme nechraneny priamo na ulici.
Potrebujem kvalitnu radu ako toto cele riesit-okrem dohovoru so susedmi/co nie je mozne/, mam na mysli nejak uradne a pravne, co mozem robit, na co mam pravo.a podobne
jedna sa mi hlavne o to, aby som tu mohla normalne zit a pokojne spavat a nebat sa o majetok a deti a mat kludny zivot s moznostou bezproblemoveho zaparkovania pred vlastnym domom kedykolvek
este by som doplnila, ze sused co nam stoji pred domom jazdi este na velkej dodavke a kamione, ktore si parkuje pred branou(z nejakeho dovodu nepouziva vlastny dvor ani garaz-pohodlnost)a to momentalne nepojazdne osobne auto nam postavili-dotlacili k nasmu plotu-zablokovali nase 1 parkovacie miesto.
Prosim , ako to riesit?a ako riesit vyhrazky suseda?-mam a mozem nieco podniknut?je to velmi zatazujuce. Dakujem

datelinka

komu patri ten pozemok pred vasim domom, kde parkujete? teda kde parkuje momentalne vas sused? valstnictvo parcel by malo byt jasne. ak parkuje na vasom pozemku, mozete zacat s tym, ze si tam date tabulu s napisom sukromny pozemok (a s piktogramom odtahovaneho vozidla).
nebolo by dobre, aby ste isli do extremov, ale ak by to neslo po dobrom, mozete zavolat policiu a na zaklade policajneho zapisu podat trestne oznamenie. ale to by pravda, nezlepsilo vase susedske vztahy :-((
nezavidim ti tu situaciu, najlepsie by bolo utekat odtial.