L lordóza hladšia - prosím o vysvetlenie

Príspevok v téme: L lordóza hladšia - prosím o vysvetlenie
renča

# Text: Dobrý deň. Bola som na kontrolu u neurologičky a toto mi napísala do správy. Prosím o vysvetlenie. LS: L lordóza hladšia,palp. bol. L/S prechod, SI zhyby bpn.,tappot.bil.negat., PVS tuhé bil.,Néri a Frazier+-, pohyby viaznú vo všetkých rovinách-alg.doprovod, Laseque bil.+od60st.,Bragard bil.+-, Patrick bil. negat., rr.ŠO sym.výb., py negat., DF palca bil. negat., HAZ do L5 a S1,viac vpravo. Z: VAS C a LS crbtice, chron., LIS 1.dx.pseudoradik. sy L5 a S1 v p, chron. Už dlho trpím bolesťami chrbtice. V poslednom čase sú neznesiteľné a nepomáhajú ani analgetika. Ďakujem.

janka24

Ked ta pošlu k neurologičke, bud sa vyšetruje hlava, chrbtica..a čo som pochopila, tak to ,čo píšeš na konci-máš tam v jednom odstavci doprovadzane analg...a často sa spomina chron...čiže že maš chronicke bolesti...zrejme maš tie platničky aj inač posunute-spomina tam viac v vpraco..inak vačšina ti vyšlo negativne čiže dobre...a na konci ti povedala čo?
ŽE menej alebo viac šporotvat, niečo na klby, alebo ako maš spravne čitat, pozerat tv a tak?Spomínam to preto, lebo aj ja som bola poslana aiba mi povedali ako mam spravne ležat a sa proste hybat, aby sa to ešte viac nekomplikovalo