sono - z vnútra alebo z vonka?????

CingilinG

ahooooj. Ja mám 21 a tiez idem o tyzden na prvu gynekologicku prehliadku. A ani ja netusim ake sono mi budu robit - mama vravi ze vonkajsie kamosky ze vnutorne...a moj lekar je tusim vybaveny sonom...myslite ze to bude vnutorne?? Som z toho jelen. Moze mi to byt sice jedno ale aj tak, som radsej informovana a pripravena na vsetko :-)(panna uz nie som...:-/)???

kvietok13

uz davno neplati ze k lekarovi treba ist az po 18ke. taka preventivka nie je na skodu, vela tazkosti sa neprejavuje nijak... panny sa vysetria cez konecnik rukou....sono nie.

jaLENja

Preventívka sa robí až po 18 -tich rokoch. Predtým ideš k doktorke len keď máš problém a vtedy ak to doktorka považuje za nutné, urobí aj sono. A ak si panna, vaginálne sono ti neurobí, dokonca ťa nebude vyšetrovať ani cez pošvu.
Aspoň si myslím.

jedna

Efča, nie. ak subjektivne udane tazkosti a objektivny nalez sono nevyzaduje, tak to nie je standardnym vysetrenim v 17tich.

kvietok13

podla mna sucastou kazdej preventivky by malo byt aj sono - najma vnutorne. Aspon ja som to tak vzdy mala.Ved tak vidi dr. aj cysty ci folikuli. to sa nahmatat podla mna neda.

quiksina

Mam takmer 30 rokov a este nikdy som nemala robene na gynde sono, pritom moja gyndacka nic nezanedbava a pouziva spickovu technologiu. Ked clovek nema ziadne problemy, tak asi staci prehmatat maternicu manualne. Keby na Slovensku radsej u zubara robili raz rocne rontgen, nez tolko ultrazvukov na gynde a pritom tolko zien ma za sebou konizaciu...