Strach z tmy

ATIDE/ESMERA

Ahoj, aj ja som tu na fóre založila presne takúto istú tému a tuším aj s presne takým istým názvom :D takže tých strachotmárov bdue asi viac :D

jar2012

Neviem čo by som ti poradila.Ja ked som bola menšia.Bala som sa tmi a hlavne vtedy ked som išla spat.Bala som sa tmi a čo je pod postelou.Na postel som skakala na rybičku.Ani neviem ako ma to prešlo.Dnes sa nebojim ničoho.Akurat staroby/nevladnosti a toho ako budem odkazana na druheho.

primar.sme.sk

sarka1111123

Len to treba predychat s hlboka a si povedat svetlo mam sama doma niesom rodicia spia ale no ale nemam sa nicoho bat lebo keby tu niekto prisiel tak by rodicia poculi aj mozno ked mate sestru alebo brata ani by to i hnet poculy a este rez si povedat ked napriklad bojim sa zaspat no tak si poviem idem citat knihu ale sa mi nechce tak hned zaspim takze a nemaju sa ziadne filmy krimy aleboneake pozerat lebo potom vobec nezaspite tak este raz vela strastia .... :}

arachnofobia

ja sa bojim tmy uplne od malicka. mam 27 rokov a mam problem byt sama po tme v izbe. ked je tam este niekto tak sa nebojim. odvtedy co mam skrecka tak sa bojim trosku menej ale vzdy myslim na to ze ked cosi pride, skrecok ma nezachrani :D snazila som sa s tym popasovat, ale nepomohlo. premyslam nad psychologom ale aj tak si neviem predstavit co take by mi mohol povedat aby som sa prestala bat :)svietit cez noc nemozem, lebo to sa bojim ze sa mi zrazu lampa zhasne sama od seba. telku tak isto nemozem mat zapnutu cez noc z toho isteho dovodu. naozaj neviem co robit, niekedy nespim aj dva dni vkuse. je to vycerpavajuce..
PS: pavukov sa nebojim, to je len prezyvka :)

ba.ja

Ahojte. Viem o čom všetci píšete. Mám tridsať rokov a konečne som sa strachu zbavila. Mám na mysli panického strachu. Vždy keď som zostala v noci sama doma, som nespala celú noc, srdce som počula až v ušiach biť, triasla som sa a vždy ma až od strachu začalo preháňať. No myslela som si že raz z toho dostanem infarkt. Potom odišiel manžel na 10 týždňov preč a ja som zostala prvýkrát takú dlhú dobu sama. A verte či nie, to bolo to najlepšie čo sa mi mohlo stať. Musela som sa totiž s tým strachom popasovať sama. A podarilo sa. Určite vám radím, nevyhýbať sa strachu ale snažiť sa ho zvládnuť. Nepozerajte kriminálky, horory večer. Kúpte si malú lampičku do izby, ja používam tú detskú čo sa rozsvieti sama keď je tma. A nebojte sa o tom rozprávať. A v žiadnom prípade sa za to nehanbite.

Luk

No, aspon ze vidim ze aj ini ludia maju problem ako ja. Ale vsetko zeny..,ja som muz, mam 24 rokov a uz asi 4 roky som nespal pri tme v tichu, a ked zaspim pri telke a niekto mi ju vypne a nahodou sa zobudim, svetelnou rychlostou prebehnem k vypinacu,zaznem svetlo a pokukam sa po izbe ci je vsetko ok :) je to chore, ale aspon sa to uz nezhorsuje..,uz asi nema ako :) no, to je asi vsetko co ma napadlo..

majkaz

a ja mam 26 rokov, a tmy sa stale bojim. je to skratka vo mne, vekom to zjavne neodchadza. preto som si do izby zaobstarala taku malu lampu, sklenenu gulu, ktora zerie len dva waty, a svieti mi celu noc. hned sa zaspava lepsie :)))