Prečo si nikdy nepamätám čo sa mi sníva

Maťo88

To prečo si nepamätáš sny môže mať veľa dôvodov, ak je to dlhšie obdobie tak môže isť o odfiltrovanie spomienok na sny... zvyčajne u ľudí, ktorý sa dlhodobo nezaujímajú o to čo sa deje v ich snoch , alebo v dôsledku zlých snov... ak ti spomienky pred nedávnom ešte boli a teraz už nie tak môže isť veľa dôvodov od spánkového deficitu , stresu,... a pod.
Zvýšením záujmu o to čo sa ti sníva sa zvýši aj frekvencia toho čo si zapamätáš , ideálne je snažiť sa spomenúť si na sny hneď po prebudení je jedno či sa zobudíš o 3 alebo o 4 ráno. Osobne som mal snový blok 10 rokov a v priebehu 3 týždňov som začal dosahovať niekedy až 6 snov za noc ktoré som si pamätal do detailu spolu s lucidnými snami.

jajka001

to znie sice logicky, ale u mna to nefunguje. ja ked sa zobudim, tak si sekundu dve pamatam ale potom hned zabudnem. pamatam si len velmi intenzivne sny

entris

Ma to logicke a vedecky podlozene vysvetlenie. Sny sa snivaju v REM faze spanku. Pokial by si bol prebudeny v tejto faze, sen by si si pamatal. Ja si pamatam sny vzdy, manzel nikdy. Zrejme ma tvrdsi spanok.

jajka001_

Inko, tak sup sup trenovat, behat a behat :))
snazila som sa zapamatat si tu blbost, co sa mi dnes snivala, ale akonahle som sa prebrala, zabudla som :)