Hrčka na temene hlavy

Neviem ako dlho ale všimol som si to možno cca 9-12 mesiacov dozadu. Na temene hlavy mám ako keby hrčku, mäkkú a podlhovastého tvaru, ako žila alebo cieva, dlhá možno 0,5 centimetra cca. Niesom si istý či presne v tom alebo v okolí ma pobolievala hlava 1-2 krát a celkom slabo.

Otázka

Neviem ako dlho ale všimol som si to možno cca 9-12 mesiacov dozadu. Na temene hlavy mám ako keby hrčku, mäkkú a podlhovastého tvaru, ako žila alebo cieva, dlhá možno 0,5 centimetra cca. Niesom si istý či presne v tom alebo v okolí ma pobolievala hlava 1-2 krát a celkom slabo. Poslednú dobu som si to začal nejako všímať viac a zaujímalo by ma čo by to eventuálne mohlo byť a či to je urgentné. Či je taká vec bežná, či to môže byť len niečo tukové alebo aj niečo závažnejšie.

Odpoveď

Je jedno či je to neškodná tuková hrčka, alebo nejaký bežný anatomický útvar, tak či tak bude dobré ak to pôjdete ukázať chirurgovi, alebo kožnému či inému lekárovi aby to posúdil. A to hlavne kvôli vašej psychike, aby ste mal kľudný spánok a nenamýšľal si, že je to niečo vážnejšie a pritom to je v skutočnosti niečo bežné a neškodné. Podľa popisu to nemá nič spoločné s rakovinou.