PMS_poradte ako ho zmiernit

alternantka

Tak to by zaujimalo aj mna... vyse rok mam tabletky a dnes som skoro v praci odpadla z tocenia hlavy kvoli pms. uz dlho som take nezazila.

zdenulka

myslim ze tato tema uz dlho nebola **otvorena**.ako je mozne ze mam typicke priznaky na pms? ked uz vyse roka beriem hormonalnu antikoncepciu vo forme naplasti? nikdy predtym som take problemy nemala.,,dakujem

RNG

aj muzi mozu mat rozne hormonalne vykolajenia, hoci u nich sa to prejavuje len cyklickou iritabilitou.
Yam a pupalka su aj pre nich casto riesenie.
Hlavne v starsom veku mnohi maju privysoko estrogen(vyssie nez zeny!) z roznych vplyvov potravy, plasikov a konzervacnych prostriedkov a su tak, ako to jeden z lekarov nazval, "chemicky kastrovani"
Yam, a tribulus a tiez rozne zdroje sterolov(Saw palmetto, tekvicove jadierka, korene zihlavy, pygeum africanum)to pomozu odstranit. Bez toho su nasledky zvacsena prostata(hyperplazia, priskrti mocovu trubicu aj cievy veduce krv do penisu) a nedostatok energie sposobeny hormonalnymi vykyvami.
To aj muzom lezie na nervy nakoniec.

RNG

Axewlonka povacsine staci yam,lebo z neho si telo vyrobi potrebne hormony na vyrovnanie hormonalnych hladin. Pupalkovy olej obsahuje GLA, co je protizapalova zlozka
Damiana samotna je regulacna na rozne procesy v tele.
Dong Quai je zvanu tiez zensky zensan=ginseng, lebo ma znacne povzbudive vlastnosti na zenske telo, niektore zeny ho pouzivaju na zintenzivnenie sexualnej cinnosti.
Pre mna za mna, mozes pouzivat aj vsetky naraz, ale nie je to nevyhnutne.

axelonka

RNG, ďakujem, že si prispel aj do tejto témy. presne na toto som sa ťa chcela opýtať. keďže mám veľmi bolestivú menštruáciu a už sa nechcem dopovať každý mesiac liekmi, idem si kúpiť presne tie doplnky čo si odporúčil. takže sa ťa chcem opýtať, že či si ich mám kúpiť všetky naraz, t.j.: Yam + pupalkovy /borakovy olej + damiana + Dong Quai. čiže môžem ich užívať všetky naraz a súčasne? a to každý deň? a po akom čase asi uvidím výsledok? pretože už ani počas tej najbližšej by som nechcela mať také veľké bolesti. ďakujem pekne!