Všetky mamičky by mali spoznať SOPHIE LA GIRAFE

Naším testom prešiel Sophie la Girafe Baby SOS ochranný krém a testeri boli tentokrát obzvlášť nároční – malé detičky s ich citlivou pokožkou. Mamičky, nenechajte si ujsť našu skúsenosť...

SOPHIE LA GIRAFE Zdroj foto: mojasofia.sk

Čo hovorí o produkte výrobca?

SOPHIE LA GIRAFE BABY SOS ochranný krém je špeciálny krém 3 v 1. Zahŕňa starostlivosť o tvár a telo, vrátane ošetrenia detského zadočka proti zapareninám. Chráni pokožku dieťaťa pred vplyvmi externého prostredia – vetrom, znečistením či UV lúčmi.

Výrobca ho odporúča používať dokonca aj pri plienkovej dermatitíde, všetkých typoch ekzémov, vrátane atopického či alergiách, vyrážkach, a dokonca aj kiahňach. Vďaka svojim účinným, výhradne prírodným, látkam prináša detskej pokožke úľavu pri svrbení a začervenaní.

Aká bola naša skúsenosť?

Keďže u nás v redakcii žiadne bábätká nemáme :-), na odskúšanie krémiku sme oslovili Betku – mamičku dvoch detí. A tu je jej skúsenosť:

Kvalita produktu je pre mňa prvoradá

Mám dve krásne deti, dcérku (3 roky) a synčeka (10 mesiacov). Obaja majú od narodenia veľmi citlivú pokožku, ktorá reaguje na každú zmenu z vonkajšieho či vnútorného prostredia. Aj dermatológovia riešili tieto prejavy rôznymi krémami. Ale moje materinské cítenie ma stále ťahalo za alternatívnymi formami v starostlivosti o citlivú pokožku mojich detí. A tak som vždy starostlivo čítala všetky zloženia kozmetických prípravkov, ktoré som pre nich vyberala. Bolo to veľmi namáhavé, a hlavne časovo a mnohokrát aj finančne náročné. Preto vyžadujem od detskej ošetrujúcej kozmetiky najmä jej nezaťažujúce zloženie, rýchle vstrebávanie a širokospektrálne využitie. Kvalita produktu je pre mňa prvoradá pri výbere kozmetiky pre deti a celú rodinu, keďže chcem pre zdravie to najlepšie.

SOPHIE LA GIRAFE Zdroj foto: Súkr.archív

Stačí nám jeden krémik na všetko

U dcérky sa objavujú lokálne ekzémy a so synom máme zase neustály boj so zapareninami po plienke. Denne ich umývam len v čistej vode. Snažím sa robiť veci čo najprospešnejšie pre ich zdravú pokožku a celý organizmus. Donedávna sme používali rôzne krémiky na rôzne problémy alebo rôzne prípravky pre bežnú starostlivosť, avšak dostal sa k nám na testovanie mne dovtedy neznámy krém SOPHIE LA GIRAFE BABY SOS ochranný krém, ktorý som po zhodnotení jeho obsiahnutých zložiek bez váhania zaradila do nášho každodenného rituálu v starostlivosti. Obsahuje až 99,9 % zložiek prírodného pôvodu, 18 % zložiek pochádza z organického hospodárstva a certifikát ECOCERT mi zaručuje biologický, prírodný a čistý pôvod všetkých zložiek. Stal sa víťazom našej plnej poličky kadejakých mastičiek, krémikov, mliečok, pre jeho mnohostranné využitie. Už nám stačí mať jeden krémik na všetko. :-)

Jeho zloženie ma milo prekvapilo, takéto bohaté výživné zložky v jednom prírodnom kréme som na našom trhu ešte nevidela. Neváhala som ho aplikovať na detskú pokožku a priznám sa, že ulahodil aj mojej pleti. :-)

Osvedčil sa pri každodennom použití aj pri ekzémoch

Aj konzistencia SOS krému SOPHIE LA GIRAFE BABY ma presvedčila o jeho dokonalosti. Očakávala som hustý mastný krém. A naopak, je perfektný ľahký, rýchlo vstrebávajúci a ľahko roztierateľný. Nezanecháva pokožku bielu a mastnú a pritom zostáva chránená. Príjemná vôňa makadamie a bambuckého masla lahodí a neprekáža.

Osvedčil sa nám obsiahnutý extrakt z tymiánu a čajovníka pri dcérkiných exzémoch. Upokojil jej svrbivé suché miesta. Tak si krémik obľúbila, že si ho sama brala z poličky a natierala si „bobavé“ miestečka. Pokožka už nebola začervenaná a podráždená. Ani pri každodennom používaní v starostlivosti o jemnú a citlivú pokožku mojich detí sa nám nepreukázali žiadne nežiaduce prejavy z SOS krému.

SOPHIE LA GIRAFE Zdroj foto: Súkr.archív

Praktické balenie aj nápaditý dizajn

Celé prevedenie od obalu po jemne zemitý farebný dizajn s obrázkom žirafky, ktorý okamžite upútal moje deti, sa mi páčil. A najmä praktický uzáver na samotnom kréme sa mi osvedčil pri ošetrovaní synčeka, ktorý akonáhle spozornie na prebaľovanie, už sa hmýri ako červík, takže jednu ruku mám vždy obsadenú na udržanie ho a vďaka odklápateľnému vrchnáčiku zvládam prebaliť aj natierať jednou rukou. :-) Už konečne nemusím vrchnáčik odkrúcať.

SOPHIE LA GIRAFE Zdroj foto: Súkr.archív

Hodnotenie a odporúčanie

SOPHIE LA GIRAFE BABY SOS ochranný krém sa stal naším každodenným priateľom pri prebaľovaní, na vychádzkach, pri svrbivej vyrážke, odreninkách, a pod.

Určite ho odporúčam všetkým mamičkám a detičkám bez ohľadu na vek. Je dokonalý zložením a perfektný pri nanesení. Okamžite sa vstrebáva do pokožky a čo je veľkou výhodou, že má mnohostranné využitie. Čo pri malých deťoch určite oceníte aj z pohľadu šetrenia financií na kadejaké iné kozmetické produkty.

Už si neviem predstaviť lepší krém, a najmä takto mnohostranne využiteľný.

U mňa má jednotku s hviezdičkou.

zdravie odporúča