Petíciu organizovanú ZZP podpísalo takmer 56 tisíc ľudí

BRATISLAVA 14. augusta (WEBNOVINY) - Počet občanov podpísaných pod petíciu "za pluralitné a rovnoprávne zdravotníctvo" za 11 dní od jej začatia dosiahol 55 628. V utorok o tom informovalo Združenie zdravotných poisťovní SR (ZZP), ktoré je organizátorom petície. Výkonný riaditeľ ZZP Eduard Kováč dôrazne odmietol vyjadrenia ministra zdravotníctva ...

BRATISLAVA 14. augusta (WEBNOVINY) - Počet občanov podpísaných pod petíciu "za pluralitné a rovnoprávne zdravotníctvo" za 11 dní od jej začatia dosiahol 55 628. V utorok o tom informovalo Združenie zdravotných poisťovní SR (ZZP), ktoré je organizátorom petície. Výkonný riaditeľ ZZP Eduard Kováč dôrazne odmietol vyjadrenia ministra zdravotníctva na adresu petície, že ľudia nevedia, čo podpisujú. Podľa riaditeľa ZZP sú si občania vedomí toho, čo podpisujú a tieto informácie sú uvedené aj na petičných hárkoch. V súčasnosti prebieha petícia v 30 mestách na externých petičných miestach a tento týždeň pribudne podľa ZZP ďalších šesť miest. Do konca budúceho týždňa predpokladá združenie rozšírenie na 50 miest Slovenska.

Petícia sa začala organizovať v 28 mestách SR, postupne sa chce rozšíriť do 92 miest, pričom koniec akcie nie je ohraničený presným termínom. Občania ju môžu nájsť aj na 176 pracoviskách súkromných zdravotných poisťovní a podľa Kováča sa zrejme pripoja aj zdravotnícke zariadenia a organizácie Republikovej únie zamestnávateľov. Kováč očakáva, že sa nazbiera viac ako 100 tis. platných podpisov, takže sa petíciou bude musieť zaoberať Národná rada SR.

SITA