Voil'a avance, Rubio claro dorado intenso - Nebezpečný výrobok

15.12.2009 - Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Estónsku, Portugalsku, v Litve a v Nemecku.

5.12.2009 - Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Estónsku, Portugalsku, v Litve a v Nemecku.

Názov: farba na vlasy - VOIL'A AVANCE, 8>30, RUBIO CLARO (light blond) DORADO INTENSO (richt gold)
Značka: INTERCOSMO
Krajina pôvodu: Španielsko
Výrobná šarža: šarže obsahujúce látku HC Yellow No. 5
Popis: 60 ml tuba, farebný krém na vlasy, bez amoniaku, dlho trvajúca farba, viď obrázok. Hoci je na výrobku uvedené, že je určený pre profesionálne použitie, výrobky sa dostali na trh k spotrebiteľovi.

[[
](images/article/NEBEZPENE_VYROBKY/05-12-2009/Farba-navlasy-VOILA-AVANCE-RUBIO-CLARO-1.jpg) [[
](images/article/NEBEZPENE_VYROBKY/05-12-2009/Farba-navlasy-VOILA-AVANCE-RUBIO-CLARO-2.jpg) [[
](images/article/NEBEZPENE_VYROBKY/05-12-2009/Farba-navlasy-VOILA-AVANCE-RUBIO-CLARO-3.jpg)
**V zozname zložiek sa nachádza látka HC Yellow No. 5, čo je v rozpore s prílohou č. 2 (Zoznam látok, ktoré nesmú byť zložkami kozmetických výrobkov, položka č. 1285) nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 658/2005 Z. z., ktorým sa ustanovujú požiadavky na kozmetické výrobky v znení neskorších predpisov.** **Je možné, že uvedený výrobok sa vyskytuje aj na trhu Slovenskej republiky, preto spotrebiteľom odporúčame, aby ho nekupovali, a v prípade, že tak urobili, aby ho ďalej nepoužívali.**