Trápia vás opakované vaginálne mykózy?

BRATISLAVA 1. júla (WBN/PR) – Vaginálna mykóza (označovaná tiež ako kvasinková infekcia alebo kandidóza) je najčastejším ochorením, kvôli ktorému ženy navštevujú ordináciu gynekológa. Tri zo štyroch žien prekonajú mykózu aspoň raz za život, takmer polovica z nich ju dostáva opakovane. Problémy sa vyskytujú najmä v lete Zatiaľ čo pre väčšinu ...

BRATISLAVA 1. júla (WBN/PR) – Vaginálna mykóza (označovaná tiež ako kvasinková infekcia alebo kandidóza) je najčastejším ochorením, kvôli ktorému ženy navštevujú ordináciu gynekológa. Tri zo štyroch žien prekonajú mykózu aspoň raz za život, takmer polovica z nich ju dostáva opakovane.

Problémy sa vyskytujú najmä v lete

Zatiaľ čo pre väčšinu bežnej populácie je leto obdobím pohody a relaxu, kedy sa dá bezstarostne oddýchnuť od každodenného zhonu a stresu, ženy, ktoré trápia opakované vaginálne mykózy, vstupujú do leta s obavami a celou radou nepríjemných obmedzení. K hlavným rizikovým faktorom vzniku mykóz totiž patrí práve kúpanie v chlórovanej vode, teplé a vlhké prostredie, nosenie mokrých plaviek či obtiahnutých, málo vzdušných nohavíc. Napríklad pri bicyklovaní, kde sa intímne oblasti ľahko zaparia. Nebezpečná môže byť akákoľvek nečistota, avšak ani s hygienou sa to nemá preháňať. Časté umývanie zase narušuje prirodzené prostredie intímnej oblasti.

Skutočný problém nastáva, keď sa mykóza vracia a opakuje

K liečbe akútnych vaginálnych mykóz sa bežne používajú lieky a prípravky – tzv. antimykotika. Mnohým ženám sa však mykózy neustále vracajú a to vrátane i veľmi nepríjemných problémov ako je svrbenie, výtok, pálenie, bolesť pri pohlavnom styku alebo bolesť pri močení, aj napriek liečbe. Za opakované ochorenie často môže oslabená imunita. V takom prípade je treba organizmu pomôcť, aby sa ochorenie, pokiaľ je možné, neopakovalo.

Vhodné riešenie – podporná liečba s Wobenzymom

http://www.ceskenoviny.cz/pr/index_img.php?id=180402 Potvrdzujú to aj výsledky projektu na 7 ambulantných gynekologických pracoviskách v ČR. Do projektu bolo zapojených 62 žien, ktoré v priebehu jedného roku aj napriek poskytovania štandardnej antimykotickej liečby vo forme čipkov, mastí alebo tabliet prekonali mykózu štyrikrát až deväťkrát. V nadchádzajúcom roku po zahájení podpornej liečby Wobenzymom u všetkých sledovaných pacientok prišlo k významnému zlepšeniu: 39 žien – dve tretiny z celého počtu sledovaných žien – zostalo úplne bez mykóz, 17 pacientok malo mykózu len jedenkrát. U zostávajúcich šiestich žien počet mykóz poklesol viac ako o polovicu. Čo je ale obzvlášť dôležité: U všetkých sledovaných pacientok prišlo k zlepšeniu – tj. zníženiu počtu opakovaných mykóz.

Vychutnajte si leto!

Ženy zaradené do projektu užívali Wobenzym v dávke 2×8 dražé denne po dobu 10 týždňov. Samozrejme, že aj popri tejto podpornej liečbe je potrebné v lete dodržiavať hygienické a ďalšie opatrenia, aby sa možné riziko vzniku vaginálnych mykóz znížilo na minimum. Pokiaľ Vás však trápia opakované vaginálne mykózy a chcete leto prežiť bez nich, je vhodné užívať Wobenzym s dostatočným predstihom tak, aby došlo k posilneniu oslabenej imunity – jednej z hlavných príčin opakovania tohto ochorenia. Viac informácií nájdete na: www.wobenzym.sk

Wobenzym – tradičný liek z prírodných zdrojov k vnútornému užívaniu. Pozorne si prečítajte príbalový leták. Pri tehotenstve a v priebehu kojenia konzultujte užívanie Wobenzymu s lekárom.