Alkohol bez výčitiek - recepty na nízkokalorické drinky

BRATISLAVA 26. apríla (ZDRAVIE.sk cez WEBNOVINY) – Pitie alkoholu je zväčša mimoriadne kalorická záležitosť, ktorá dokáže zmariť snahu o zníženie hmotnosti. Máme však pre vás relatívne zdravú alternatívu – kokteily z ovocia, zeleniny či byliniek, ktoré majú menej ako 200 kilokalórií. Samozrejme, treba si dávať ...

BRATISLAVA 26. apríla (ZDRAVIE.sk cez WEBNOVINY) – Pitie alkoholu je zväčša mimoriadne kalorická záležitosť, ktorá dokáže zmariť snahu o zníženie hmotnosti. Máme však pre vás relatívne zdravú alternatívu – kokteily z ovocia, zeleniny či byliniek, ktoré majú menej ako 200 kilokalórií. Samozrejme, treba si dávať pozor na to, koľko ich vypijete, nielen pre kalorickú hodnotu, ale aj pre všeobecne známu skutočnosť – priveľa alkoholu škodí zdraviu.

Jahodovo-vanilkový kokteil

20 ml jahodového sirupu (Skombinujte šálku cukru so šálkou horúcej vody. Miešajte, kým sa cukor rozpustí. Do vlažného sirupu pridajte osem nadrobno nasekaných jahôd a zmes nechajte cez noc odstáť. Pred použitím sceďte, zvyšok odložte do chladu) 30 ml vanilkovej vodky 30 ml citrónovej šťavy Zmiešajte všetky ingrediencie. Môžete ozdobiť šľahačkou.

Jedna porcia: 100 kilokalórií

Bazalkovo-jahodový kokteil

2 – 3 jahody 2 – 3 lístky bazalky a ďalšie na ozdobu 30 ml vodky domáca citrónová limonáda V miske rozdrvte jahody, následne pridajte bazalku a opatrne pomliaždite. Prilejte 30 ml vodky a limonádu podľa chuti a pridajte ľad. Ozdobte bazalkou.

Jedna porcia: 130 kilokalórií

Uhorkovo-mätový kokteil

2 plátky uhorky 5 mätových listov plus ďalšie na ozdobu 45 ml vodky 15 ml limetkovej šťavy 15 ml sirupu (Skombinujte šálku cukru so šálkou horúcej vody. Miešajte, kým sa cukor rozpustí. Zvyšok odložte do chladu) Pomliaždite uhorku, pridajte mätu a opäť pomliaždite. Prilejte tekuté ingrediencie a ľad a potraste. Preceďte a ozdobte mätovými lístkami.

Jedna porcia: 150 kilokalórií

Melónový koktejl

30 ml tequily 90 gramov vodného melónu 3 ml sirupu (recept vyššie) 3 ml sódy 5 lístkov koriandru limetková šťava Pomliaždite melón spolu s koriandrom. Pridajte ľad, sirup a tequilu. Poriadne potraste.

Jedna porcia: 100 kilokalórií

Ľadový jahodovo-broskyňový kokteil

10 stredne veľkých mrazených jahôd jedna zrelá broskyňa, ošúpaná a pokrájaná 60 ml tequily 1/2 šálky rozdrveného ľadu 180 ml perlivej vody Všetky ingrediencie mixujte, až kým nie je kotejl úplne hladký. Z tohto množstva prísad budete mať dve porcie.

Jedna porcia: 120 kilokalórií

Myslite na svoje zdravie na Facebooku!

Zdroj: shape.com