Plná hruď aj bez silikónov: Nadvihnite si prsia už dnes!

Prirodzená veľkosť bokov a pŕs je určená niekoľkými faktormi: genetikou, stravou a cvičením. Ak ste ektomorfný (vychudnutý) typ, s tenkými a hranatými krivkami, musíte zmeniť jedálniček, nabrať na váhe a cvičiť, aby ste mali aspoň nejaké obliny, aj na hrudníku.

Prirodzená veľkosť bokov a pŕs je určená niekoľkými faktormi: genetikou, stravou a cvičením. Ak ste ektomorfný (vychudnutý) typ, s tenkými a hranatými krivkami, musíte zmeniť jedálniček, nabrať na váhe a cvičiť, aby ste mali aspoň nejaké obliny, aj na hrudníku.

Zdroj foto: Shutterstock.com

Môžete tiež zvážiť estrogénové čínske bylinky, ktoré vedia stimulovať produkciu estrogénu, čo vedie k nárastu prsníkov. Ktoré ďalšie potraviny spôsobia, že sa vám dá hrudníkový tuk do pohybu?

Vyvážená strava
Odporúča sa jesť pestrá strava plná ovocia, zeleniny, celozrnných výrobkov, mliečnych produktov, plus orechy a nesaturované tuky. Aj chudé proteíny ako ryby, vajcia a kúsky hovädzieho mäsa a hydiny môžu prispieť k rýchlejšiemu nárastu prsníkov.

Proteíny a tuky
Pridajte nesaturované tuky do každého jedla a občerstvenia. Obsahuje ich olivový a repkový olej, ľanové semienka a pod. Nachádzajú sa vo všetkých druhoch orechov ako sú mandle, vlašské orechy, kešu, aj píniové oriešky. Vlašské orechy majú až 20 gramov tuku na štvrtinu šálky a z tohto množstva len dva gramy sú nasýtené tuky, čo je výborné jedlo pre zvýšenie veľkosti poprsia.


TIP Redakcie:
Máte záujem o silikónové implantáty na zväčšenie alebo vyformovanie asymetrických prsníkov? U nás sa môžete o silikónoch dozvedieť všetko. Kliknite si na článok Prsníkové implantáty, silikónové prsia.


Čínske bylinky
Niektoré tradičné čínske bylinky môžu pomôcť vyformovať ženskú postavu tým, že stimulujú produkciu estrogénu, ktorý nám vyrába krivky. Bežne používaná bylinka s estrogénom je koreň sladkého drievka.

Väčšina výrobkov zo sladkého drievka ako sú cukríky sú silne spracované a umelo ochutené. Tieto potraviny nemajú žiadny známy vplyv na ľudské hormóny. Pokiaľ chcete čistú zložku, užívajte doplnky výživy so sladkým drievkom. Ich konzumáciou dochádza k zvýšeniu hladiny estrogénu a prolaktínu, dvoch hormónov, ktoré môžu zvýšiť veľkosť pŕs. Sladké drievko je okrem toho populárne svojimi pozitívnymi účinkami na zdravie starších žien. Potláča totiž nepríjemné príznaky menopauzy.

Rasca
Pridajte do stravy viac rasce. Buď do vašich obľúbených jedál alebo do čaju na podporu chuti a prispejete možno k zväčšeniu mliečnej žľazy vo vašich prsníkoch. Laboratórne testy totiž preukázali, že malým cicavcom narástol hrudník práve po použití rasce v strave. Štúdie na ľuďoch však doteraz ešte neboli zdokumentované.

Mlieko
Reprodukčné hormóny, ako je estrogén a prolaktín sú nevyhnutné pre laktáciu u všetkých cicavcov. Všetky mliečne výrobky obsahujú stopové množstvá týchto hormónov. Ich hladiny môžu byť vyššie v mlieku hovädzieho dobytka liečených rekombinantným rastovým hormónom. Aj keď odborníci nesúhlasia, že môžu mať vplyv na ľudskú biológiu, teoreticky môžu stimulovať rast prsného tkaniva u žien.

Sója
Táto zložka v strave má tiež zväčšovacie vlastnosti tým, že obsahuje izoflavóny. Ide o prírodné rastlinné zložky, ktoré sú chemicky podobné estrogénu. Celé sójové bôby sú jeden veľký koncentrát prírodného zdroja izoflavónov, ktorý  sa nachádza aj v spracovanom tofu. Vysoko spracované sójové syry obsahujú málo alebo žiadne hormonálne zlúčeniny.

Fenikel
Fenikel má vôňu a chuť podobnú koreňu sladkého drievka. Obsahuje estrogénovú zlúčeninu. Bylinkári odporúčajú fenikel ako liek pri problémoch s dojčením. Strava bohatá na fenikel síce nikdy nenahradí silikónový implantát, ale mohla by prispieť k veľkosti pŕs. Zvážte použitie feniklu ako stolovej zeleniny, na cestoviny, do omáčok alebo ako zálievku.

Pridajte sa aj dnes do fóra, kde sa diskutuje o SILIKÓNOCH:

Túžite si zväčšiť prsia týmto spôsobom? Aké máte obavy? Alebo ste už operáciou absolvovali? Podeľte sa o skúsenosti v diskusii na tému Silikónové prsia.

Karolinka1

No neviem neviem... ja by som si chcela dat spravit umele, ved na tom nic nie je, vedia vypadat aj prirodzene :) len ja sa hrozne tej bolesti bojím no ....

dominika44

doporučujem si zistiť buď v lekárni alebo priamo u lekára možnosť využitia pumpičky ;) dáva sa to pri operáciach, pri cisarovi a podobne. Ja som to mala na prsia, a hojila sa mi rana omnoho lepšie hlavne ma to nebolelo. Je to proti lokalnej bolesti:)