Zabránime črevnej chrípke iba vitamínom C?

Ak si myslíte, že užívanie vitamínu C môže pomôcť zabrániť dostať črevnú chrípku, mýlite sa. Kým vitamín C má antioxidačné vlastnosti, ktoré môžu pomôcť posilniť imunitný systém, jediný spôsob, ako zabrániť črevnej chrípke, je, aby ste zabránili získaniu vírusu, ktorý ju spôsobuje.
**Ak si myslíte, že užívanie vitamínu C môže pomôcť zabrániť dostať črevnú chrípku, mýlite sa.** Kým vitamín C má antioxidačné vlastnosti, ktoré môžu pomôcť posilniť imunitný systém, jediný spôsob, ako zabrániť črevnej chrípke je, aby ste zabránili vstupu vírusu, ktorý ju spôsobuje, do tela.

Črevná chrípka sa šíri z človeka na človeka kontaktom alebo prostredníctvom infikovanej vody či jedla. Najúčinnejší spôsob, ako zabrániť rozvoju črevnej chrípky, je umývať si často ruky, dôkladne variť jedlo a vyhýbať sa ľuďom, ktorí sa zdajú byť chorí.

Črevná či žalúdočná chrípka

Táto chrípka nemá nič s chrípkovým vírusom, ktorý spôsobuje klasickú chrípku. Je to infekcia tráviaceho systému, ktorý spôsobuje zvracanie, hnačku, kŕče aj žalúdočnú nevoľnosť. Žalúdočná a črevná chrípka sa vyvíja, keď do tráviace systému vstúpi infekčný organizmus, ako je napríklad rotavírus, spôsobujúci zápal a opuch v celom zažívacom trakte. Tento stav obvykle spôsobuje silnú hnačku, čo by mohlo viesť k dehydratácii.

Dezinfikujte všetko naokolo

Najviac efektívny spôsob, ako znížiť vaše šance na nakazenie sa, je časté umývanie rúk, aby sa zabránilo infekcii potravinami a nápojmi, ktoré sa nezdajú byť vhodné na požitie. Je nutné urobiť dezinfekciu tvrdých povrchov, ktorých sa bežne dotýkame, ako sú kľučky na dverách a dosky. Ak máte žalúdočnú chrípku, vyhnite sa verejným miestam a nechoďte medzi ľudí.

### **Vitamín C ako top záchrana?**

Vitamín C je bežný vitamínový doplnok, ktorý sa používa pre svoje antioxidačné vlastnosti. Antioxidanty pomáhajú odstrániť voľné radikály z krvného riečišťa. Voľné radikály sú deformované bunky, ktoré môžu viesť k rakovine, ochoreniu srdca a artritíde. Vitamín C je tradičný prostriedok na liečbu a prevenciu prechladnutia, ale vitamín C neznižuje riziko vyvíjajúcej sa črevnej chrípky.

Ak máte črevnú chrípku a budete užívať veľké dávky vitamínu C, môžete ešte predĺžiť alebo zhoršiť vašu hnačka. Vitamín C je rozpustný vo vode, čo znamená, že bez ohľadu na spotrebu, nepotrebné množstvo bude z tela vylúčené. Riedka stolica je častý nežiaduci účinok nadkonzumácie vitamínu C.

melasanjaaa

Urcite nie len vit.C..dolezite je aby nebol clovek vo velkom strese, co sa casto zmenit neda..no rovnako dolezite je aby nam nebola zima, teda jest jedla,ktore nas neochladzuju..ja osobne v zime nepijem stavu z citrona ani pomarancov,radsej si dam rakytnikovy ci sipkovy caj, tiez nejem rano jogurt, ale ovsenu kasu atd..kazdemu co vyhovuje ;)

wondergrey

my sa jej pokúšame v období kedy hrozí predísť konzumáciu pomaranču a ananásu, kapustovou polievkou a enterolom