Sú vykurovacie vankúšiky vhodné aj pre tehuľky?

Bolesti počas tehotenstva, najmä počas posledného trimestra môžu vážne ovplyvniť kvalitu života. Rastúce bruško spôsobuje často bolesti v spodnej časti chrbta, nôh a bolesti bedrového kĺbu. Teplo pomáha upokojiť bolesť,

Bolesti počas tehotenstva, najmä počas posledného trimestra, môžu vážne ovplyvniť kvalitu života budúcej mamičky. Rastúce bruško spôsobuje často tlaky v spodnej časti chrbta, nôh a bolesti bedrového kĺbu. Teplo pomáha bolesť upokojiť. Predtým, než budete používať elektrické ohrievacie vankúšiky, zistite si, ako používať podložky bezpečne. Kým vykurovacie vložky sú všeobecne bezpečné pre tehuľky, zaspávanie s nimi už môže byť nebezpečné.

Tehotenstvo a bolesť

Bolesť počas tehotenstva nie je sústredená len na chrbte. Aj keď váš chrbát nesie hlavný nápor a veľkú časť hmotnosti, niektoré tehotné ženy majú skúsenosti s kŕčmi v nohách, bolesťami šije a opuchnutými nohami. Teplo je jedným zo spôsobov, ako upokojiť napäté svaly a nájsť dočasnú úľavu. Tehuľky sú však vo všetkom výnimky.

Používate ohrievacie vankúšiky?

Zvýšenie telesnej teploty nebezpečne rýchlo môže údajne spôsobiť vývojové problémy rastúceho dieťaťa, pokiaľ vykurovaciu vložku použijete len na jednu oblasť tela a nebudete zvyšovať celkovú telesnú teplotu.

Bezpečnostné opatrenia

Vykurovacie vložky sú elektrické zariadenia a ako také by mali byť používané opatrne. Nikdy by ste nemali s ňou zaspať, keď je zapnutá a dotýka sa vášho tela, pretože kontinuálna expozícia môže spôsobiť popáleniny. Elektrické vykurovacie vložky nie sú tiež vhodné pre malé deti, takže majte svoj prístroj v dostatočnej vzdialenosti od ostatných členov domácnosti.

Elektrické vykurovacie vložky nie sú jedinou možnosťou, ako si uľaviť počas tehotenstva od bolesti. Ak máte tendenciu zaspávať, keď je teplo, skúste to pomocou vyhrievaných ponožiek, ktoré ohrejete v mikrovlnnej rúre. Alebo si napustite teplú, nie horúcu vaňu. Poraďte sa so svojím lekárom skôr, ako začnete užívať akýkoľvek liek proti bolesti.