Recenzia: Physiomer

Recenzia
Tiež si s prichádzajúcim letom predstavujete dokonalý oddych pri mori plný slnka a ozdravujúcej morskej vody? Určite väčšina z vás pozná blahodarné účinky mora. Morská soľ pôsobí omladzujúco, detoxikačne a má okamžité účinky na dýchacie cesty.

Tiež si s prichádzajúcim letom predstavujete dokonalý oddych pri mori plný slnka a ozdravujúcej morskej vody? Určite väčšina z vás pozná blahodarné účinky mora. Morská soľ pôsobí omladzujúco, detoxikačne a má okamžité účinky na dýchacie cesty.

Morská soľ obsahuje veľké množstvo minerálov dôležitých pre ľudské telo. Nachádza sa v nej chlorid, sodík, horčík, vápnik, draslík, a tiež bróm. Obsahuje aj meď, zlato, nikel alebo kobalt. Vďaka všetkým týmto prírodným látkam má hojivé a protizápalové účinky na ľudské telo, samozrejme v závislosti od jej spôsobu použitia. Existuje množstvo spôsobov použitia morskej soli a tvorí súčasť veľkého množstva prípravkov určených pre starostlivosť o naše zdravie. Jedným z takýchto produktov je aj Physiomer, ktorý sme testovali.

O produkte

Základ spreja Physiomer tvorí prírodná neriedená hypertonická morská voda z chráneného územia na pobreží Saint-Malo vo Francúzsku, ktorá zmierňuje príznaky nádchy a podráždenej sliznice. Jej optimálny obsah solí, 22 g/l, je podobný obsahu solí v ľudskom tele. Vďaka tomu zabezpečuje pri užívaní príjemný pocit bez akéhokoľvek štípania či pálenia. Physiomer je možné zakúpiť v rôznych typoch balení. Okrem klasických sprejov s neriedenou morskou vodou sú v ponuke aj spreje s obsahom oleja z eukalyptu a prírodného extraktu z mäty. Tie sú určené na rýchlejšie uvoľnenie upchatého nosa a väčší pocit čistoty a sviežosti.

Účinky:

  • Uvoľňuje upchatý nos pri prechladnutí a nádche (hypertonické účinky)
  • Pomáha pri zápale prínosových dutín
  • Ukludňuje sliznicu pri príznakoch alergie
  • Udržuje pôvodné vlhké prostredie v nose

Physiomer je nenávykový, a preto sa môže používať pri celoročnej alergii, pri sezónnych problémoch či alergickej nádche. Najúčinnejší je pri slabších príznakoch alergie alebo ako alternatíva ku klasickým sprejom do nosa, ktoré môžu byť návykové. Ak ide o akútnu alergiu, môže sa používať súčasne s antialergickými liekmi.

Komu je určený

Má 100% prírodné zloženie bez konzervačných látok, a preto ho môžu používať aj kojenci od jedného mesiaca a deti. Dajú sa kúpiť špeciálne balenia s menšími tryskami a slabším tlakom rozprašovača.

Vhodný aj pre:

  • Tehotné ženy
  • Dojčiace ženy
  • Ľudí s vysokým krvným tlakom
  • Ľudí s kardiovaskulárnym ochorením
  • Ľudí s problémami so štítnou žľazou
  • Kojenci od 1 mesiaca

Použitie

Používa sa jednoducho, pretože má praktický rozprašovač. Zvyčajná dávka je jedno až dve vstreknutia do každej nosnej dierky. Môže sa používať až šesťkrát denne pri akútnych problémoch alebo preventívne jedenkrát denne. Po otvorení sa odporúča výrobok spotrebovať do 6 mesiacov.

Balenie a cena

Physiomer je možné zakúpiť v lekárňach ako aj na internete bez lekárskeho predpisu. Jeho cena sa pohybuje približne od 5 do 10 eur, čo závisí od veľkosti balenia. Vyrába sa v rôznych veľkostiach ako 20, 25, 115 alebo až 135 ml. Väčšie balenia majú iný rozprašovač, pretože sú určené hlavne na vyplachovanie celej nosnej sliznice. Menšie balenia sú zase veľmi praktické na každodenné použitie.

Physiomer je prispôsobený rôznym vekovým kategóriám.

  • pre kojencov od jedného mesiaca
  • pre dospelých a deti od 2 rokov
  • pre dospelých a deti od 6 rokov

Pre deti do 6 rokov má Physiomer špeciálne zloženie. Je jemnejšie, rozprašovač je slabší a trysky užšie. Physiomer s obsahom oleja z eukalyptu a prírodného extraktu z mäty je určený dospelým a deťom od šiestich rokov.

Naša skúsenosť

Keďže ja sama mám celoročnú alergiu na roztoče a prach, potešila ma možnosť otestovať prípravok Physiomer na sebe. Dostala som dve balenia. Jedno 20 ml a druhé 135 ml. Na odskúšanie produktov som mala dva mesiace.

  • Pre moje potreby je menšie balenie praktickejšie. Jednoducho sa zmestí do kabelky, má dobrý uzáver, ktorý tesní a nebojím sa, že vytečie. Rozprašovač mi vyhovuje, pretože nevystrekne veľa tekutiny, ktorá mi nesteká dolu hrdlom v takom množstve ako je to pri ostatných nosných sprejoch. Ako veľké pozitívum hodnotím fakt, že po jeho aplikácií ma v nose vôbec neštípe a nepáli. Dokonca nezanecháva ani pachuť v ústach. Okamžite mi upokojil podráždenú sliznicu a uvoľnil zdurené nosné mandle. Pri záchvate kýchania a alergickom svrbení mandlí mi po dvoch aplikáciách tieto príznaky zmiernil.
  • Väčšie balenie som používala výhradne doma. Aj keď vyplachovanie dutín neobľubujem, výrobok som pre preventívnu hygienu a udržanie prirodzeného prostredia dutín vyskúšala. Balenie je väčšie, a preto sa s ním aj horšie manipuluje. Pravidelné preplachovanie sliznice mi na moje prekvapenie veľmi pomohlo. Odstránili sa ním zachytené alergény v nose a účinky som si všimla na stále zriedkavejšom nutkaní kýchať a kašľať. Pri silných alergických problémoch som ho kombinovala s antialergickými liekmi súčasne.

Výsledok

Za seba môžem povedať, že Physiomer odporúčam ako zdravšiu a lepšiu alternatívu ku klasickým, návykovým, voľnopredajným nosným sprejom. Je veľmi dobrý hlavne pri príznakoch alergie ale rovnako mi uvoľnil nos aj pri nádche. Počas ľahších období mojej alergie bol úplne postačujúci. V čase akútnych alergických reakcií sa mi osvedčil ako doplnok k antialergickým liekom. Ak sa vám už stalo, že ste mali pretrvávajúci pocit zapchatého nosa po používaní bežných sprejov, Physiomer je určite výborná prírodná alternatíva.

Sona33

Ja som physiomer objavila ešte ako tehotná, keď som nechcela užívať žiadne návykové kvapky a odvtedy ho mám stále doma. Keďže sme všetci alergici, pri peĺovýcgh sezónach je nenahraditeľný. A deti si ho tiež pochvaľujú, pretože ich v nošteku neštípe.

KatkaN

Physiomer je úplne super. My ho používame aj preventívne v období viróz na pravidelné preplachovanie noštekov

Veve28

Keďže mám tri malé deti, dní kedy sme všetci zdraví je naozaj málo. Ale vďaka Physiomeru sa nám darí nádchu podstatne lepšie zvládať