Pomóc! Môj lekár je na dovolenke!

Potrebujete sa poradiť o svojom zdravotnom probléme a váš lekár je na dovolenke? Nebojte sa, nie ste v tom sami. Veľa ľudí má v letných mesiacoch podobný problém. Cez rok nie je kedy a cez prázdniny nie je s kým.

Potrebujete sa poradiť o svojom zdravotnom probléme a váš lekár je na dovolenke? Nebojte sa, nie ste v tom sami. Veľa ľudí má v letných mesiacoch podobný problém. Cez rok nie je kedy a cez prázdniny nie je s kým.

V prípade, ak váš problém nie je urgentný, nemusíte odkladať konzultáciu svojho zdravotného stavu na september. Využite služby, ktoré ponúkajú overené internetové kliniky. Návrh riešenia svojho zdravotného problému môžete mať už do 24 hodín.

Negooglite symptómy – riešte svoj problém s odborníkom

Viac ako 70% ľudí sa snaží vygoogliť si podľa príznakov svoju diagnózu. Nie vždy to ale znamená, že svoj zdravotný problém vyriešia správne a že im na internete poradí odborník a nie šarlatán. Existuje predpoklad, že počas letných dovoleniek a prázdnin je počet ľudí hľadajúcich radu na internete ešte vyšší, pretože okrem už tradičných dôvodov, prečo ľudia nenavštevujú lekárov, pribudne ďalší. Nemajú k dispozícii svojho overeného lekára a nechcú ísť k zastupujúcemu, pretože väčšinou v čakárni čaká oveľa viac pacientov ako zvyčajne.

Internetovú kliniku môžete využiť napríklad aj v prípade, ak ste v zahraničí a zaskočia vás zdravotné ťažkosti. Ako hovorí MUDr. Iveta Plšeková, všeobecná lekárka spolupracujúca s www.klik-klinik.sk: „Na 1. internetovú kliniku sa pacienti môžu obrátiť v prípade, ak potrebujú skonzultovať svoj zdravotný stav napríklad po úraze, alergickej reakcii, či iných zdravotných ťažkostiach nielen doma, ale aj v zahraničí. Klinika šetrí čas a ušetrí vám aj behanie po lekároch. Všetci dobre vieme, že v čase prázdnin a dovoleniek sa predlžuje čas, kým sa pacient dostane k lekárovi.“ Kvalita zdravotnej starostlivosti v zahraničí môže kolísať a aj keď máte komerčné pripoistenie, konzultácie so slovenským lekárom vám môžu pomôcť. Získate istotu, či bol váš prípad zdiagnostikovaný správne, dostanete radu ako máte ďalej postupovať a usmernenia, čo by ste mali robiť po návrate.

Ako postupovať?

V prípade, ak sa potrebujete poradiť s odborníkom, navštívte 1. internetovú kliniku www.klik-klinik.sk. Vyberte si špecialistu, druh konzultácie o ktorú máte záujem a lekárovi popíšte svoj problém. Ak máte k dispozícii, pridajte doterajšie výsledky z vyšetrení, ultrazvukov, či RTG snímky. Nahrajte ich ako prílohu.

Internetové konzultácie nie sú hradené z verejného zdravotného poistenia, ale ide o platenú službu. Platby sa pohybujú v závislosti od druhu konzultácie a špecialistu, v priemere od 5 do 50 eur. Vaša platba sa vám zarezervuje na účte a zaplatíte až vtedy, keď vám príde odpoveď od lekára. Nemusíte mať obavy, že by vám lekár len odporučil, aby ste navštívili odborníka. Za svoje peniaze dostanete relevantnú radu. Všetci lekári zapojení do projektu 1. internetovej kliniky patria medzi špičkových odborníkov s dlhoročnými skúsenosťami. „Z našich prieskumov vyplynulo, že pacienti, ktorí sa na www.klik-klinik.sk obrátili a konzultovali svoj zdravotný problém s lekárom, boli spokojní nielen s odpoveďou samotnou, ale aj s jej rýchlosťou“. Hovorí Andrej Blanárik, zakladateľ 1. internetovej kliniky.

Konzultácie na www.klik-klinik.sk, 1. internetovej klinike, momentálne poskytuje 149 lekárov zo 69 špecializácií. Podľa interných prieskumov takmer polovica lekárov odpovedá na otázky pacientov do 24 hodín. Internetová klinika poskytuje svoje služby už od marca a doposiaľ ju navštívilo vyše 60 tisíc ľudí. Lekári poskytli vyše 300 konzultácií.

Projekt www.klik-klinik.sk vznikol na platforme portálu ZDRAVIE.sk, ktorý je v súčasnosti najnavštevovanejším portálom v oblasti zdravia na Slovensku. Ide o kvalitatívne novú službu, ktorá má pozitívny ohlas nielen zo strany pacientov, ale aj lekárov. Lekári pokrývajú široké spektrum špecializácií od všeobecných lekárov pre deti, dorast a dospelých až po špecialistov z oblasti kardiológie, neurológie, pneumológie, alergiológie a ďalších. Na jednom mieste tak pacienti môžu získať odbornú radu a usmernenie pri svojich zdravotných ťažkostiach, ale aj ďalší odborný názor v súvislosti s konkrétnou diagnózou, či medicínskym postupom. Ide zároveň aj o ďalšiu z možností konzultácií s odborníkmi v prípade raritných alebo nejednoznačných diagnóz.

Kontakt pre médiá:
Martin Maruška
ZDRAVIE.sk
martin.maruska@zdravie.sk
0905 232 901