Klik- klinik pomáha: Ako komunikovať s onkologickým pacientom?

Máte dlhodobé zdravotné problémy alebo vás z ničoho nič začalo trápiť zdravie? Čo vám prišlo na um ako prvé? Musím navštíviť lekára! Vyzerá to naozaj jednoducho. Som chorý, tak idem k lekárovi. Ale funguje to naozaj takto ľahko?

V marci tohto roku sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej klinikywww.klik-klinik.sk. Napriek jej krátkej existencii zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali. Najzaujímavejšie z nich sme sa rozhodli postupne uverejňovať, aby ste mali aj vy možnosť zistiť, kedy a v akých prípadoch vám môže www.klik-klinik.sk pomôcť. Vzhľadom na rešpektovanie súkromia klientov, ich mená nebudú zverejnené.

_Moja mama ochorela a diagnostikovali jej karcinóm hrubého čreva s metastázami v pľúcach a pečeni. Z prvotného šoku sme sa už dostali, avšak boli sme v pomykove, ako sa k nej teraz máme správať. Má depresie, my z nej tiež a netušili sme čo robiť. Máme ju ľutovať? Máme plakať s ňou? Alebo naopak sa tváriť, že všetko je v poriadku a nič sa nedeje? Nevedeli sme si rady a v časovom strese sme ani nemali kedy poradiť sa s nejakým psychológom, preto nám padla vhod možnosť napísať na **[www.klik-klinik.sk](http://www.klik-klinik.sk/)** a písať si s pani doktorkou vtedy, keď sme mali čas. Veľmi nám to ušetrilo čas a pomohlo. Verím, že všetko spolu zvládneme a budeme bojovať! Ďakujem._

Pavol

Ak hľadáte odborné zdravotné informácie, poradenstvo alebo pomoc pri riešení konkrétneho zdravotného problému, obráťte sa na odborníka na [www.klik-klinik.sk](http://www.klik-klinik.sk/), ktorý vám ochotne poradí.