Klik-Klinik pomáha: Posadnutá upratovaním

Projekt 1. internetovej kliniky www.klik-klinik.sk neustále pomáha novým ľuďom. Marta si konečne uvedomila, že jej posadnutosť sterilným prostredím treba liečiť.
Zdroj foto: Shutterstock.com
V marci minulého roku sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky [**www.klik-klinik.sk**](https://klinika.zdravie.sk/). Pravidelne zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali. Najzaujímavejšie z nich sme sa rozhodli postupne uverejňovať, aby ste mali aj vy možnosť zistiť, kedy a v akých prípadoch vám môže Klik-Klinik pomôcť. Vzhľadom na rešpektovanie súkromia klientov, ich mená nebudú zverejnené.
_Keď ráno vstanem, tak poumývam dlážku v celom dome. Potom v kuchyni poutieram pracovnú dosku a vydezinfikujem drez a pokračujem v kúpeľni a v obývačke, kde povysávam gauč. Až, keď mám istotu, že je všetko upratané a čisté idem sa naraňajkovať. Po rannej hygiene musí byť samozrejme všetko tip top. Žiadne fŕkance na zrkadle, kvapky na batériách, mokré umývadlo alebo vaňa, zarovnané uteráky a presne nastavená dĺžka toaletného papiera, ktorý trčí z držiaka. Ak príde návšteva, tak nikdy nie som v pohode lebo vždy, číham na každú omrvinku a čakám kedy odídu, aby som mohla poumývať podlahy a povysávať gauč. Tento svoj problém som spočiatku vnímala ako precíznosť v upratovaní, ale postupom času je to náročnejšie pre celú rodinu. Na základe odporúčaní mojej sestry som v internetovej klinike popísala svoje problémy psychologičke aj psychiatričke. Obe sa zhodli, že musím svoju posadnutosť upratovaním riešiť. Naznačili, že by mohlo ísť o **[obsedantne-kompulzívnu poruchu (OCD,)](/choroba/39845/anankasticka-obsedantne-kompulzivna-porucha-osobnosti)** ktorú musím liečiť v spolupráci s odborníkmi._

Marta

Ak hľadáte odborné zdravotné informácie, poradenstvo alebo pomoc pri riešení konkrétneho zdravotného problému, obráťte sa na odborníka na **[www.klik-klinik.sk](http://www.klik-klinik.sk/)**, ktorý vám ochotne poradí.