4 dámy, 4 krát líčenie s ARTISTRY

Poznáte značku dekoratívnej kozmetiky ARTISTRY od Amway? Ani my sme nepoznali, a tak sme ju vyskúšali. Poďte sa s nami pozrieť ako náš TEST dopadol.

ARTISTRY je jednou zo značiek patriacich pod dom Amway, ktorá ponúka produkty starostlivosti o pleť spolu s dekoratívnou kozmetikou.

Ako hovorí výrobca „Dekoratívna kozmetika ARTISTRY je svetom sama o sebe, lebo každých 6 mesiacov prináša vlastnú limitovanú kolekciu vybraných výrobkov dekoratívnej kozmetiky, vždy tých najmódnejších odtieňov, inovatívne prípravky s exkluzívnym a jedinečným dizajnom obalov v súlade s najnovšími trendami každej sezóny.“ A my sme sa v redakcii rozhodli ju otestovať .

Tentokrát sme si posvietili na:

  • Maskaru a očnú linku - testovala Katka
  • Rúž na pery a lesk - testovala Aďka
  • Podkladový make-up - testovala Nikoleta
  • Očné tiene a lícenka - testovala Majka

Maskara a očná linka

Vybrala som si na testovanie maskaru a čiernu očnú linku. Je to základ, ktorý používam takmer denne, preto viem porovnať, ako sa mi s produktom pracuje a či výsledok spĺňa očakávania.

Na ARTISTRY SIGNATURE EYES™ maskaru na zväčšenie objemu som bola naozaj zvedavá, pretože výrobca tvrdí, že riasy sú po použití „o 600 % objemnejšie“. Neviem, či až o 600% :-) ale musím uznať, že s maskarou sa naozaj dobre pracovalo a vykúzlila pekný dojem. Kefka zachytila akurátne množstvo maskary, rovnomerne sa nanášala, nevytvárali sa žiadne zlepeniny, hrudky či niečo podobné. Veľmi pekne zvýraznila mihalnice, a to som použila iba jednu vrstvu. Viem si predstaviť, že pre večerné líčenie a ešte výraznejšie oči by dokázala riasy zvýrazniť ešte viac. Cez deň sa neotláčala, perfektne držala a to bolo vonku 35 stupňov (pozn. redakcie: testovanie produktov prebiehalo počas leta).

Keď výrazné oči, musí byť aj linka, takže som neodolala a vybrala som si na testovanie aj ARTISTRY SIGNATURE EYES tekutú čiernu očnú linku. Na linke je pre mňa vždy dôležitý štetec, ktorý umožní naniesť linku presne tak, ako si ju predstavujete. Dámy, ktoré linku používajú isto vedia, o čom hovorím. V tomto prípade som bola opäť milo prekvapená. Nanášanie bolo veľmi jednoduché, so štetcom sa dá pohodlne spraviť tenká linka, aj oveľa výraznejšia, pričom farba sa pri nanášaní nestrácala. Ide o vodeodolný produkt, ktorý naozaj vydržal celý deň na oku bez známky poškodenia. Opäť spomeniem, že vonku bolo 35 stupňov a moje oči aj po 11 hodinách stále vyzerali ako práve nalíčené.

Hodnotenie a odporúčanie

Za mňa môžem oba prípravky len odporučiť. Perfektne sa doplňujú a behom chvíle vám vykúzlia výraznejší pohľad.

Jediná vec, ktorá trochu odrádza je cena (pozn. odporúčaná cena maskary je 28,32 Eur, očnej linky 29,63 Eur). Zdá sa mi príliš vysoká, napriek tomu, že ide naozaj o kvalitný produkt. Nie som si istá, či by som bola ochotná dať takú vysokú cenu za maskaru. Možno za linku, ktorá ako produkt vydrží dlhšiu dobu áno, lebo je fakt dobrá.

Rúž na pery a lesk

Keď sa vyskytla možnosť testovať kozmetiku ARTISTRY, hneď som vedela, že chcem lesk a rúž. Letné obdobie sa mi spája s krásnymi perami, ktoré žiaria typickou letnou farbou. Preto som aj zvolila odtiene, ktoré majú koralový, oranžovo-červený odtieň.

V lete mám rada, ak sa pleť nezaťažuje prehnaným líčením. Stačí naniesť špirálu, ceruzku alebo tieň na obočie a výraznejší rúž alebo lesk na pery a úspech je zaručený. :-)

Rúž ma musí najmä zaujať farbou. Vybrala som si ARTISTRY SIGNATURE COLOR Priesvitný rúž na pery, odtieň Apricot Glace. Do farby som sa hneď zamilovala – svieža a zároveň sexi, na leto ako stvorená. Vôňa nebola výrazná, skôr by som povedala, že tieto rúže nie sú vôbec parfumované. Nelepil ani sa neroztekal a veľmi ľahko sa nanášal. Po prvotnom nanesení sa vyznačoval leskom a po niekoľkých hodinách lesk zmizol, ale odtieň bol na perách stále badateľný.

Veľmi chválim originálny luxusný dizajn. Kombinácia čierno zlatého obalu je na to ako stvorená. Rovnako sa mi páčil systém otvárania „twist and click“ ktorá je patentovanou technológiu pre rúže ARTISTRY.

Čo ma milo prekvapilo bol citeľný hydratačný účinok. Rúže, ktoré som zvykla používať v minulosti spôsobili po dlhšej dobe používania, že som mala suché pery. S týmto rúžom už priamo po nanesení cítiť jeho ľahkú a hydratačnú konzistenciu. A naozaj to tak bolo – po celodennom rúžovaní neboli moje pery vôbec vysušené.

U leskov na pery vždy preferujem nelepivú konzistenciu a pokiaľ navyše príjemne vonia, je to len plus. Tieto moje požiadavky splnil aj ARTISTRY Lesk na pery, odtieň NECTAR. Krásne sladko voňal, nanášal sa ľahko, nemala som pocit zalepených pier. Neroztekal sa. Farba mi úplne vyhovovala, pretože nebola veľmi výrazná, čo ja preferujem v prípade lesku. Vďaka tomu sa moja tvár krásne rozžiarila, hlave počas slnečných dní.

S trvácnosťou som spokojná. Samozrejme neovplyvníme zotretie rúžu pri pití nápojov alebo fúkaní nosa do vreckovky, ale mimo toho vydržal dlhšie. Samozrejme oceňujem hydratačný účinok na perách.

Hodnotenie a odporúčanie

Moje leto 2015 sa nieslo v znamení ARTISTY! Produkty splnili všetky moje očakávania a určite ich budem používať aj naďalej. Moja skúsenosť s touto kozmetikou je len a len pozitívna. Určite by som lesk aj rúž odporučila všetkým dámam, ktoré v lete túžia po ľahkých prípravkoch, ktoré nezaťažujú pleť a zároveň sú sexi a ženské.

Osobne by som privítala, ak by bol rúž mierne parfumovaný. Celkom som stotožnená s vplyvom vôní na ľudské zmysli a náladu. Vždy, keď cítim príjemnú vôňu musím sa pousmiať a teším sa z toho. :-)

(Pozn. Odporúčaná maloobchodná cena produktov je: lesk 23,51 EUR, rúž 24,19 Eur)

Podkladový make-up

Make-up používam denne a je ťažké nájsť na trhu vhodný produkt... hlavne pre letné obdobie. Preto som si chcela vyskúšať ARTISTRY™ YOUTH XTEND™ Spevňujúci a vyhladzujúci podkladový make-up. Podľa slov výrobcu ide viac ako len o podkladový make-up, je to vraj "prípravok na predĺženie mladosti". Má pomáhať napínať a spevňovať pleť. Spolu s kozmetickou poradkyňou sme vybrali odtieň Chiffon. Keď som produkt prvý raz zbadala, prekvapilo ma netradičné dizajnové balenie. Produkt ma klasickú konzistenciu po nanesení sa jednoducho rozotiera. Za 1-2 minúty sa vstrebal, rozjasnil tvár a prekryl nedostatky mojej tváre. Pri večernom líčení som následne použila make-up, korektor, ktorým som potlačila tmavé kruhy pod očami a púder. Nakoľko teploty vonku boli vyše 30 stupňov, pri dennom líčení do práce som sa spoľahla iba na ARTISTRY YOUTH XTEND.

Tento produkt obstál aj ako make-up. Prispôsobí sa pleti a na dotyk sa nestiera tak rýchlo ako iné produkty, ktoré som skúšala. Po nanesení má aj mierne matný efekt, ktorý vydrží skôr v chladnejšom prostredí.

Hodnotenie a odporúčanie

ARTISTRY určite budem používať aj naďalej. Netreba od neho očakávať úplné zázraky, ale to od žiadneho produktu. Keď je vonku 35 stupňov, nič neodolá a tvár sa proste začne časom lesknúť. Myslím však, že počas zimných mesiacov, keď bude moja pokožka zničená a vysušená zimou, bude pôsobiť hydratačný podkladový make-up blahodarne.

_Ako make-up dobre kryje asi 3-4 hodiny bez úprav. Potom som kde tu zakrývala nedostatky. Pri klasickom nanesení s make-up a púdrom vydrží tvár bez úprav aj 6-7 hodín. Jeho schopnosť spevňovať a napínať pleť zatiaľ neviem ohodnotiť, ale verím, že časom sa ukáže.

(Pozn. Odporúčaná maloobchodná cena produktu je 51,26 Eur)

Očné tiene a lícenka

Očné tiene som sa rozhodla testovať, pretože ich používam každý deň, najmä bledé farby ako podkladovú bázu na viečka, takže som bola prorodzene zvedavá, akej kvality bude ARTISTRY. Už dlhšiu dobu tiež zháňam lepšiu lícenku, ktorá pleť rozžiari aj pigmentami, preto ma oslovil z ponuky aj tento produkt.

ARTISTRY™ Očné tiene majú veľmi praktické balenie. Tiež oceňujem pribalený aplikátor na dymové líčenie, okrem toho normálneho. Vyskúšala som dva jemné odtiene Silk a Starry night, ktoré na oku vyzerali naozaj veľmi pekne. Textúra je príjemná na dotyk a nevysušuje, na rozdiel od iných očných tieňov, s ktorým som sa doteraz stretla. Približne po piatich hodinách sa však tiene začali ukladať v záhyboch očných viečok. To ma trochu sklamalo, pretože som očakávala, že budú predsa len o niečo odolnejšie.

ARTISTRY™ Lícenka sa dá vybrať v troch odtieňoch, ja som vyskúšala odtieň Rosewood. Veľmi dobre sa mi s ňou pracovalo a čo oceňujem najviac, pôsobila nenápadne a jemno. Žiadne neprirodzené tóny na pleti.

Hodnotenie a odporúčanie

Na oboch produktoch oceňujem, že pôsobili veľmi prirodzene a ľahko. Dobre sa s nimi pracovalo a nevysušovali pokožku. Na očných tieňoch ma trochu sklamala odolnosť, ale veľmi sa mi páčila ponuka farieb, ktorá je nevtieravá a jemná. S lícenkou som bola veľmi spokojná a tú by som si isto kúpila aj sama.

(Pozn. Odporúčaná maloobchodná cena produktov je : očné tiene 11,64 Eur, lícenka 15 Eur)