ZDRAVIE.sk v Ružinovskej aréne

Andrej Blanárik, riaditeľ portálu ZDRAVIE.sk sa v stredu, 25. novembra 2015, zúčastnil diskusie v programe TV Ružinov – Ružinovská aréna.

Arena_Tv_Ruzinov Zdroj foto: tvr.sk

Tentokrát sa moderátor Roman Bomboš so svojimi ďalšími hosťami – Valeriánom Potyčným, riaditeľom Úradu BSK a lekárom samosprávneho kraja a s Radoslavom Herdom zo združenia Slovenský pacient – zhováral o zdraví, o komunikácii medzi pacientom a lekárom, o poplatkoch v zdravotníctve a pod.

Andrej Blanárik hovoril predovšetkým o skúsenostiach s projektom 1. internetovej kliniky Klik-Klinik, kde majú pacienti možnosť kontaktovať akéhokoľvek odborníka 24 hodín denne, 7 dní v týždni za poplatok.

Téma služieb cez internet sa veľmi úzko dotýka témy poplatkov v zdravotníctve, preto sa v diskusii otvorili témy ako zákon blokuje používanie takýchto moderných služieb. Hovorilo sa aj o tom, ako by sa systém mohol upraviť, aby podporoval systémove riešenia, ktoré môžu v konečnom dôsledku priniesť efektivitu a transparentnosť.

Jedným z riešení je napríklad aj podpora preplácania kupónov na zdravotné internetové konzultácie zamestnancov firmami v rámci aktivít "Zdravá firma".

Celý záznam z diskusie si môžete pozrieť na stránke TV Ružinov TU.