Vichy Neovadiol – dokáže kompenzovať vplyv menopauzy na starnutie? Testovali sme!

Laboratóriá Vichy prišli opäť s novinkou v starostlivosti o pleť, tentokrát je určená pre zrelú pleť žien po menopauze...

Vichy Neovadiol krém Zdroj foto: Redakcia ZDRAVIE.sk

Vichy Neovadiol obsahuje tzv. kompenzujúci komplex, ktorý by mal potláčať vplyv menopauzy na starnutie pleti. Čo je za tým? Keďže počas menopauzy klesá v ženskom organizme množstvo hormónov, pleť vysychá a starne. Vichy identifikovalo komplex aktívnych látok (Pro-Xylane, Hepes, Hydrovance, Hedione), ktoré majú úbytok hormónov v pleti kompenzovať, čím by mala byť viac pružná s vyrysovanejšími kontúrami a celkový vzhľad pleti by mal byť zjednotený.

My sme tento krém nechali otestovať našim čitateľkám – Kláre a Emily.

Aká bola naša skúsenosť?

Otestovať novinku z dielne Vichy sa rozhodli dve dámy, ktoré ju skúšali po dobu 3 týždňov: Emily, 58r. testovala Vichy Neovadiol denný krém na normálnu a zmiešanú pleť a Klára, 56r. vyskúšala ten istý krém určený pre suchú pleť. Poďme sa pozrieť, aká bola ich skúsenosť.

Klára, 56r.

Klára je psoriatička so suchou a citlivou pokožkou. Sama hodnotí svoju pokožku ako viac vráskavú v oblasti očí a úst. O pleť sa stará skôr nepravidelne, pričom rada by našla prípravok, ktorý by jej zjemnil vrásky a dodal pleti celkovú vitalitu a pružnosť, ktorú, ako sama hovorí, stratila po 45.roku života.

Ako bola spokojná s produktom?

„Krém má jemnú vôňu, čo sa mi páči a ľahko sa rozotiera. Čo ma veľmi potešilo, nezanecháva na pokožke nepríjemný film a rýchlo sa vstrebe. Po nanesení je pokožka jemnejšia a aj po niekoľkých hodinách som mala pocit, že je hydratovanejšia, ako býva zvyčajne už hodinu po nanesení iných krémov. Celkovo som zaznamenala, že moja pokožka je menej suchá a stiahnutá. Aj podľa kamarátok, vyzerám do tváre trochu sviežejšie.

Čo sa týka vrások, výraznú zmenu som za tak krátky čas nezaznamenala, mám pocit, že pár rýh sa zlepšilo, ale verím tomu, že po tom, ako skončím s používaním balenia, bude zmena viditeľnejšia.

Pri používaní som bola trochu neopatrná v oblasti okolo očí, kde som si krém pretrela. Vtedy som pocítila nepríjemné pálenie, trvalo to však len chvíľu.

Celkovo krém hodnotím pozitívne a teším sa na ďalšie výsledky. Myslím, že si ho sama kúpim opäť najmä z toho dôvodu, že počas zimy je pre mňa veľmi ťažké zabrániť vysušovaniu pokožky a Vichy Neovadiol krém jej dal naozaj dostatok hydratácie a pružnosti.“

Emily, 58r.

Emily má skôr suchšiu pleť s ľahšou tvorbou vrások v okolí očí a pier, sama však konštatuje, že je vo veľmi dobrom stave vzhľadom k jej veku. Od dobrého krému očakáva dostatok vlhkosti s trochou mastnoty a príjemné nanášanie. Nesmie sa olupovať a musí zanechať príjemný pocit na pokožke. Pri Vichy Neovadiol dúfa vo vyplnenie a vzpruženie vädnúcej pleti.

Ako bola spokojná s produktom?

„Produkt bol príjemný, dobre sa nanáša, nezanecháva stopy, má aj dostatočnú vlhkosť. Je príjemne parfumovaný. Nemala som pri ňom žiadne nepríjemné pocity. Samotný krém však za 3 týždne nedokáže zázraky. K dosiahnutiu účinkov treba dlhšiu dobu, to vie každý, kto sa zaoberá účinkami pleťových krémov. Hlavne si myslím, že želaný efekt by sa dostavil pri používaní séra súčasne s pleťovým krémom.

Produkt celkovo hodnotím ako veľmi dobrý, som presvedčená, že pri dlhodobom a komplexnom používaní celej sady je možné dosiahnuť dobrého efektu.

Odporučila by som ho najmä ženám v skoršom veku, asi tak okolo 50-tky, určite dosiahnu želaný efekt.“

Vichy Neovadiol krém Zdroj foto: Redakcia ZDRAVIE.sk

Naše hodnotenie a odporúčanie

Obe dámy prejavili spokojnosť s produktom, avšak odporúčajú ho používať dlhšiu dobu, aby došlo k splneniu sľúbených efektov (k čomu je tiež možné použiť aj ďalšie produkty z radu Neovadiol ako doplnkovú starostlivosť – remodelačné sérum pre zrelú pleť, nočnú starostlivosť, vyživujúci balzam obnovujúci hustotu pleti či vyhladzujúci krém pre kontúry pier a očí).

My nemôžeme inak, ako odporučiť krém všetkým dámam, ktorých pleť už bojuje so starnutím a vysychaním. Zdá sa, že Vichy Neovadiol naozaj dokáže pokožku hydratovať, vzpružiť, rozžiariť a v dlhodobejšom horizonte snáď aj potlačiť známky starnutia.

zdravie odporúča