Klik-Klinik pomáha: Prečo ma stále páli záha?

Projekt 1. internetovej kliniky www.klik-klinik.sk neustále pomáha novým ľuďom. Pálenie záhy je problém, ktorým trpí veľa ľudí. Môže dokonca ísť aj o vážne ochorenie - gastroezofageálny reflux.

Prečo ma stále páli záha? Zdroj foto: Shutterstock.com

V marci minulého roku sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky. Pravidelne zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali. Najzaujímavejšie z nich sme sa rozhodli postupne uverejňovať, aby ste mali aj vy možnosť zistiť, kedy a v akých prípadoch vám môže Klik-Klinik pomôcť. Vzhľadom na rešpektovanie súkromia klientov, ich mená nebudú zverejnené.

Mám 45 rokov a často sa mi stáva, že ma začne páliť záhať. Vždy som si myslel, že je to spôsobené jedlom, ktoré som práve zjedol. Skúšal som preto obmieňať stravu a dávať si viac pozor na to, aby som nezjedol niečo čo by vyvolalo podráždenie. Čiastočne sa môj stav zlepšil, ale nakoniec som si povedal, že by som to mal začať riešiť s lekármi. Aby som do ambulancie neprišiel ako úplný hlupák, chcel som nájsť na internete ďalšie informácie o pálení záhy. Natrafil som na 1. internetovú kliniku www.klik-klinik.sk a napísal som gastroenterológovi o svojom probléme. Vďaka doplňujúcim otázkam, ktoré som mohol využiť som dostal komplexné stanovisko. Dozvedel som sa, že môže ísť o vážne ochorenie – gastroezofageálny reflux. Objednal som sa preto hneď na gastroskopiu a hádam sa konečne podarí môj problém odstrániť.

Imrich

Ak hľadáte odborné zdravotné informácie, poradenstvo alebo pomoc pri riešení konkrétneho zdravotného problému, obráťte sa na odborníka na www.klik-klinik.sk, ktorý vám ochotne poradí.