Masáž chodidiel na uvoľnenie i proti bolesti: spravte si ju sami

Na konci dňa sa každý z nás cíti unavený a najmä naše nohy si pýtajú väčšiu pozornosť a starostlivosť. Ako im dopriať vytúžený oddych a relax?

Masáž nôh Zdroj foto: Shutterstock.com

Moderná medicína sa začala približne v 19. storočí a priniesla potrebu riešiť akýkoľvek malý zdravotný problém. V dôsledku toho začala svoje pôsobenie i alternatívna liečba, ako je napríklad čoraz viac populárna reflexná terapia. Mnoho ľudí nechce každý deň navštevovať lekárov a tlačiť do seba rozličné lieky, ktoré môžu mať rôzne vedľajšie účinky, a práve reflexná terapia predstavuje cestu na zmiernenie rôznych zdravotných ťažkostí.

Reflexia nôh Zdroj foto: Redakcia ZDRAVIE.sk

Reflexná masáž alebo reflexológia

Reflexológia bola preukázaná ako veľmi účinná terapia, ktorá dokáže liečiť mnohé zdravotné problémy, zmierniť bolesti a stres. Človek vykonávajúci túto masáž tlakom pôsobí na presne určené reflexné body chodidla, ktoré sú naviazané na jednotlivé časti ľudského tela, a tak pomocou ich stimulácie dokáže cielene pôsobiť na celý organizmus.

Reflexná masáž chodidiel pomáha odstraňovať reumatické bolesti, bolesti hlavy a migrénu. Pozitívne účinky má aj pri liečbe alergie, tráviacich ťažkostí, kožných problémov, ako aj pri liečbe únavy a ospalosti.

Masáž si môžete spraviť aj sami

Ak si pustíte video, uvidíte, že masáž nôh môžete celkom jednoducho zvládnuť aj vy sami - chce to len čas a trochu cviku. Ako postupovať?

  1. Ako prvé si vyberte chodidlo, ktoré vás najviac pobolieva.
  2. Pošúchajte si zopárkrát rukami spodok chodidla, aby ste ho zahriali.
  3. Celé chodidlo "pomačkajte" oboma rukami (nebojte sa zatlačiť).
  4. Stlačte, potiahnite a potočte každý prst na nohe.
  5. Palcami zatláčajte na miestach pozdĺž celého chodidla až po členok.
  6. Opakujte krok 5, pričom okrem zatlačenia na miesto spravte palcami aj malý krúživý pohyb (nezabúdajte ani na pätu). Môžete niekoľkokrát zopakovať.
  7. Palcami stláčajte miesta v oblasti členku.
  8. Opakujte krok 3.
  9. Poklopkajte si päsťami po hornej i dolnej strane chodidla (rýchlejším i pomalším tempom).

Tu je návod, ako si správne urobiť masáž nôh:

Zdroj: Youtube.com


Prečítajte si aj:

Kedy sa odporúča reflexná masáž?

veronikap

V tomto smere je veľmi dôležité mať chodidla v poriadku. To znamená bez otlakov,stvrdnutých a popraskaných pät. Stvrdnuté päty môžu byť dôvodom toho, že Vás často bolieva hlava alebo chrbtica. Som mama troch detí a na pedikúru nemám čas. Našla som na trhu samozlupovacie ponožky a chcem sa s Vami podeliť o skúsenosti. Je to perfektná vec, šetrí čas a Vašu peňaženku. Ponožky dáte na nohy , po dvoch hodinách umyjete a do týždňa sa Vám nohy olúpu. Pedikúra vydrží niekedy aj pol roka.

Denisa 7

Masáž zlepšuje prekrvenie pokožky, podkožia a svalov, pomáha uvoľňovať stuhnuté a bolestivé svaly, podiela sa na lepšom vyplavovaní odpadových látok z organizmu, odstraňuje vysilenosť a svalové kŕče. Lieči stres, napätie a stuhnuté svalstvo.
-odkaz odstránený-

lenockaaa5

Doprajte vašim chodidlám relaxačnú masáž chodidel v thaioase.sk.. čoskoro nový salón v podchode na Hodžovom námestí v Bratislave!