Najznámejšie sexuálne mýty

Sex bol, je a zrejme aj bude opradený mýtmi. Niektorým z nich dokonca veria aj tí najostrieľanejší donchuani. Viete, ktoré mýtu sú tie najznámejšie?

Sex Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Muži nie sú od prírody monogamní, ženy áno

Odborníci vravia, že je to celkom inak. Ženy sa od prírody viac socializujú, preto je pre ne niekedy oveľa ťažšie zachovať vernosť jednému mužovi. Dokonca aj ženské biologické rytmy sú nastavené tak, aby v prípade potreby dokázali muža rýchlo vymeniť.


Prečítajte si aj:

14 vecí o sexe, o ktorých počul len málokto

2. Ak “ho” včas vytiahne, neotehotniem

Toľkokrát táto “zaručená” metóda zlyhala a mnohí je ešte aj dnes veria. Neuveriteľné, však? Ešte pred vyvrcholením sprevádzaným ejakuláciou totiž môže prísť k úniku tekutiny z mužského genitálu, ktorá obsahuje spermie.

3. Čím väčší, tým lepší

Viete si predstaviť veľké prirodzenie a malú vagínu? Au! Skôr platí, čím tvrdší, tým lepší. Oveľa dôležitejšia ako veľkosť sú teda erekcia, ale najmä technika, dôvera tomu druhému a príťažlivosť.

4. Jedenie ananásu pozitívne ovplyvňuje chuť spermií

Urológovia robili niekoľko prieskumov a jednoznačne vravia: Žiadny muž nevie ovplyvniť chuť a vôňu spermií jedlom.

5. Muži myslia na sex každých šesť sekúnd

To by museli byť všetci muži veľmi hlúpi. Určite ste už čítali nejakú zo “zaručených” štúdií o tom, ako často myslia muži a ženy na sex a že muži naň myslia častejšie… Muži dnes svoje mozgy zaťažujú inými vecami, ako sú úspech a financie, ťažko by popri tom zvládli myslieť každých šesť sekúnd aj na sex. Najnovšie, oveľa triezvejšie štúdie hovoria, že 54 % mužov myslí na sex raz denne.

Sex Zdroj foto: Shutterstock.com

6. Predčasná ejakulácia je nenormálna

Práve naopak. Možno to bude smiešna predstava, ale kedysi dávno predchodca človeka nemal toľko voľného času, musel loviť, chrániť sa pred predátormi. Muselo “to” byť narýchlo. Pre mužov je predčasná ejakulácia mnohokrát úplne prirodzená, samozrejme, správnou technikou veľa mužov dosiahne jej oddialenie.

7. Čím väčší chlap, tým väčšie prirodzenie

Ak vaša suseda randí s basketbalistom, ešte jej nemusíte závidieť spálňové hry. Neznamená, že ak je muž vysoký a urastený, je taký aj v nohaviciach. Mužské prirodzenie absolútne nesúvisí so samotným vzrastom.

8. Studená sprcha ho “schladí”

Ak má niekto neprimeraný sexuálny apetít, často hovoríme, že by sa mal schladiť pod studenou sprchou. Opak je ale pravdou. Studená sprcha naopak stimuluje libido zvyšovaním hladiny hormónov.

9. Počas menzesu neotehotniem

Ďalší z mýtov, vďaka ktorému sa narodilo kopec zdravých detí. Áno, žena počas menštruácie skutočne nemá ovuláciu, no spermie môžu byť životaschopné a prežiť v ženskom tele celých šesť dní. A na svete je mnoho žien, ktoré majú ovuláciu aj hneď alebo veľmi skoro po menštruácii.

10. Pri prvom sexe nemožno otehotnieť

Pri prvom sexuálnom styku sú rovnaké šance na otehotnenie, ako pri každom ďalšom. Nedostatočná pripravenosť a informovanosť často spôsobuje, že práve pri prvom pohlavnom styku ženy otehotnejú.


Prečítajte si aj:

14 vecí o sexe, o ktorých počul len málokto