Manželstvo nie je prežitok. Toto sú jeho najväčšie výhody

Hovorí sa, že vo dvojici je to vždy lepšie. A platí to aj vo vzťahoch. Keď ste dvaja, život je v mnohom jednoduchší, samozrejme, ak sa máte radi a rozumiete si.

Manželstvo Zdroj foto: Shutterstock.com

Niektorým mužom a ženám však celkom postačuje vzťah bez papierov. Žijú ako normálna rodina, majú deti a tvrdia, že manželstvo je prežitok. Viaceré štúdie ukázali, že títo ľudia sa v skutočnosti oficiálnych zväzkov boja alebo si jednoducho nechávajú otvorené zadné vrátka. Veď vždy je ľahšie sa rozísť ako rozviesť.

Manželstvo je nielen o vyjadrení lásky tomu druhému, ale hlavne o zodpovednosti voči sebe aj partnerovi. No nie je to žiadne bremeno. Zamysleli ste sa už niekedy nad tým, aké pozitíva prináša párom práve manželstvo uzatvorené z lásky?


Prečítajte si aj:

9 tipov od šťastných párov, ktorým to klape už niekoľko rokov

1. Väčšie sexuálne uspokojenie

Z mnohých štúdií vyplynulo, že práve v manželstve pociťujeme lepšie sexuálne uspokojenie, ako keď sme len partnerskom vzťahu. Manželstvo posilňuje dôveru a tá je pre skvelý sex dôležitá.

2. Vydaté ženy sú zdravšie

Áno, je to tak. Vydaté ženy stresy prežívajú oveľa ľahšie, jednoducho vedia, že na to nie sú samy. Rovnako nepociťujú zásadne ani finančný stres. Slobodné ženy naopak často frustruje práve to, že sú na všetko samy. A ešte niečo – podvedome túžia po deťoch, aby boli zabezpečené, aby mali pri sebe niekoho, o koho sa vedia oprieť. Viete, aké vedia byť napríklad také tikajúce biologické hodiny frustrujúce?

3. Ženatí zarábajú viac

Jednoducho si uvedomujú, že už nie sú zodpovední len za seba. Veľakrát sa stáva, že ak do rodiny pribudne dieťa, muži sú motivovaní zarábať viac a častokrát sa im to aj darí.

4. Menej depresií a alkoholizmu

Ľudia, ktorí žijú v manželských zväzkoch, trpia menej často depresiami a závislosťou od alkoholu, než slobodní.

Pár Zdroj foto: Shutterstock.com

5. Zvyšovanie životnej úrovne

Je dokázané, že manželstvo nepriamo vplýva aj na zvýšenie životnej úrovne. Veľakrát sa stáva, že mladí a slobodní ľudia žijúci v malých bytoch sa po svadbe sťahujú do väčších nehnuteľností v lepších štvrtiach.

6. Vydatým hrozí chudoba menej

Áno, je to tak. Ak porovnáme vydaté ženy a tie, ktoré sa nikdy nevydali, vydatým ženám sa vyhne zlá finančná situácia skôr, ako ženám, ktoré žijú samy.

7. Ľudia v manželstve sa dožívajú viac

Zrejme to súvisí aj so stresom, ktorí ľudia v manželstve pociťujú menej. Práve stres totiž významne vplýva na náš zdravotný stav. Ľudia, ktorí žijú v manželstve, sa dožívajú viac, ako slobodní, či rozvedení.


Prečítajte si aj:

9 tipov od šťastných párov, ktorým to klape už niekoľko rokov

Akoze co

To je co za bullshit clanok? Praveze v manzelstve ma clovek viac stresov,starosti,hlavne ked zacne nespokojna manzelka stale nieco chciet a nic nie je dobre

0vecka

Akoze co tak jej treba jednu strelit a je pokoj...

vies aky je rozdiel medzi zenykmi ustami a dverami trabanta? Ziadny s oboma treba riadne tresnut aby ostali zavrete :-D