5 zlozvykov, ktoré robievame vždy ráno

Každý z nás má ráno určitý zaužívaný kolobeh činností, ktoré vykonáva a možno si ich ani neuvedomuje. Ktorým zvykom by sme sa však mali radšej vyhnúť?

Budík Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Kontrolujeme pracovné e-maily, hneď ako sa prebudíme

Záplava pracovných správ vo vás môže vyvolať paniku a stres ešte predtým, ako vôbec doširoka otvoríte oči a umyjete si tvár. Mnoho ľudí robí tú chybu, že ešte pred postavením sa z postele, siahnu po mobile a prezerajú si e-maily, ktoré v nich len vyvolajú obavy zo začínajúceho dňa. Doprajte si pohodový štart do nového dňa a práci sa venujte až po tom, čo si sadnete za pracovný stôl.


Prečítajte si aj:

8 každodenných zvykov, ktorými si vybudujete silnú vôľu

2. Odsúvame cvičenie na neskôr

Mnoho ľudí si dá predsavzatie, že si pôjdu ráno zabehať alebo zacvičiť do fitnes centra, no ich raňajšia vôľa nie je až natoľko silná a radšej si povedia: „Pôjdem si radšej zacvičiť až po práci.“ Po práci potom nasleduje únava, kvôli ktorej opäť presunú cvičenie a nakoniec sa k nemu ani vôbec nedostanú. Pohyb je pre naše telo veľmi dôležitý, a preto by sme na neho nemali zabúdať.

3. „Varíme sa“ v horúcej sprche

Mnoho z nás si ráno dopraje horúcu sprchu, aby sme sa prebrali a nabrali nové sily. Horúca voda však vašej nervovej sústave hovorí, že je čas na relaxáciu svalov, tým sa spomalí aj vaša tepová frekvencia a začnete sa cítiť pokojní a ospalí. Hoci sa studená sprcha nezdá až takou príjemnou, je výborným prostriedkom ako načerpať novú energiu a začať deň s úsmevom na tvári.

4. Máme chudobné raňajky

Niekoľko výskumov dokázalo, že ak si na raňajky vyberiete prázdne sacharidy namiesto bohatých bielkovín, budete mať počas celého dňa vyššiu chuť konzumovať nezdravé jedlá. Čo si preto zvoliť na raňajky? Najideálnejšou voľbou je omeleta z vajec, ktorá vám zabezpečí dostatočný príjem bielkovín.

5. Čistíme si zuby hneď po jedle

Čistenie zubov hneď po raňajkách, obzvlášť ak ste jedli kyslé potraviny ako ovocie alebo kávu, môže zanechať cukry na povrchu vašich zubov a narušiť tak zubnú sklovinu. Odporúča sa umyť si zuby hneď ako vstanete alebo pred jedlom a po raňajkách si ústa vypláchnuť len čistou vodou, čo pomôže odstrániť nepríjemný zápach z vašich úst.


Prečítajte si aj:

8 každodenných zvykov, ktorými si vybudujete silnú vôľu