4 zvláštnosti počas menštruácie, ktoré hneď nemusia znamenať pohromu

U každej ženy sa môžu počas menštruácie objaviť určité zvláštnosti, pri ktorých je ťažké odhadnúť či sú normálne alebo si vyžadujú návštevu lekára. Tu je niekoľko z nich.

Žena a menštruácia Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Veľká krvná zrazenina

Pre niektoré ženy môže byť šokujúce vidieť veľkú krvnú zrazeninu počas svojich dní, ale jedná sa o celkom normálny jav. Počas menštruácie sa krv často zhromažďuje v pošve a v dôsledku toho dochádza ku tvorbe zrazenín. Ich výskyt je o to častejší, ak žena používa tampóny.


Prečítajte si aj:

Dámy, viete čo vám môže prezradiť vaša menštruácia?

2. Krvácanie sa odrazu „zmení“

Je v poriadku ak sa stane, že vaša menštruácia je akási slabšia alebo naopak silnejšia. Dôvodom je premenlivosť ženskej periódy, ktorá môže byť ovplyvnená rôznymi faktormi – stres, životospráva a podobne. Nemusíte sa hneď obávať.

3. Intenzívnejšie krvácanie v stoji

Stáva sa, že ak ste v ľahu alebo v sedacej polohe, krv sa dlhšiu dobu hromadí v pošve a ako náhle sa postavíte do vodorovnej polohy, nastane silnejšie krvácanie.

4. Mierny zápach „tam dole“

Netreba hneď panikáriť v prípade, že začnete pociťovať zospodu nejaký výraznejší zápach – vôbec to nemusí znamenať zápal či nepríjemnú infekciu. Stačí, ak si budete počas menštruácie častejšie meniť vložky alebo tampóny, aby ste odstránili starú krv, ktorá má niekedy tendenciu zapáchať.


Prečítajte si aj:

Dámy, viete čo vám môže prezradiť vaša menštruácia?