Klik-Klinik pomáha: Inkontinencia moču

Iveta sa dlho hanbila riešiť svoj problém s inkontinenciou. Potom si však uvedomila, že jej zdravie a pohoda je dôležitejšie a obrátila sa na odborníka.

Inkontinencia moču Zdroj foto: Shutterstock.com

V marci 2014 sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky. Pravidelne zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali. Najzaujímavejšie z nich sme sa rozhodli postupne uverejňovať, aby ste mali aj vy možnosť zistiť, kedy a v akých prípadoch vám môže Klik-Klinik pomôcť. Vzhľadom na rešpektovanie súkromia klientov, ich mená nebudú zverejnené.

Trápi ma celkom chúlostivý zdravotný problém, o ktorom som sa dlho hanbila rozprávať a priznať si ho. Nemala som odvahu navštíviť odborníka a povedať mu o tom, že mávam mimovoľný únik moču. Už len pri samotnej predstave som sa skoro od hanby prepadla. Mám 2 deti a len 37 rokov. Vždy som si myslela, že toto je výlučne problém seniorov. Postupom času som si, ale uvedomila, že môj problém má čoraz väčší vplyv na spoločenský život. Milujem smiech, zábavu a stretávanie sa s priateľmi, ale často som sa cítila nesvoja alebo som stretnutie musela zrušiť. Hanba-nehanba, takto som žiť nechcela. Rozhodla som sa napísať urológovi na www.klik-klinik.sk. Pán doktor mi vysvetlil, že inkontinencia nie je choroba, ale príznak ochorenia dolných močových ciest. Problémom môže byť ochabnuté panvové svalstvo alebo tým ochorením môže byť aj neurologické ochorenie, infekcie či nádory. Odporučil mi objednať sa na komplexné vyšetrenie, aby bola nasadená správna liečba. A tak som aj urobila ... neodkladala som to viac. Ďakujem za pomoc a „nakopnutie“ k riešeniu problémov.

Iveta

Ak hľadáte odborné zdravotné informácie, poradenstvo alebo pomoc pri riešení konkrétneho zdravotného problému, obráťte sa na odborníka na www.klik-klinik.sk, ktorý vám ochotne poradí.