4 veci na dobrý spánok, ak ste mimo domova

Všimli ste si, že vždy keď spíte mimo svojho domova, máte problémy so spánkom? Neustále sa v noci budíte a ráno vstávate zničení? Ak je tomu tak, tieto veci vám pomôžu.

Spánok Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Domáca návliečka na vankúš

Vankúše sú u mnohých ľudí osobnou vecou, ku ktorej si dokážu veľmi ľahko vytvoriť akýsi vzťah. Ak sa cítite zvláštne vždy, keď máte spať mimo svojej postele, vezmite si návliečku zo svojho obľúbeného vankúša. Známa vôňa vášho pracieho prostriedku a materiál, na ktorý ste si už zvykli, vám môže uľahčiť zaspávanie.

2. Štuple do uší

Ak na nových miestach mávate ľahký spánok a vždy sa zobudíte aj na najmenší zvuk, zaobstarajte si špunte do uší (alebo aj obyčajnú vatu). Eliminujete tak akýkoľvek nepodstatný zvuk a váš spánok bude kvalitnejší.

3. Maska na oči

Videli ste vo filmoch ako niektoré herečky alebo herci nosia masku na spanie? Je to totiž výborný spôsob ako zablokovať ostré svetlo z ulice alebo vedľajšej izby. Nič vás tak nevyruší a budete môcť pokojne spať.

4. Harmančekový alebo levanduľový čaj

Oba tieto čaje majú na organizmus upokojujúci účinok a vďaka tomu sa budete môcť lepšie sústrediť na spánok. V noci sa nebudete často prehadzovať a vaša myseľ bude pokojná.


Prečítajte si aj:

S metódou "4-7-8" zaspíte za menej ako 1 minútu

Barča

Ja musím povedať že si nenosím vlastnú obliečku ale nosím si všade so sebou vankúš. Mám svoj oblúbený zo scanquiltu, má na sebe taký posuvný valec ktorý sa dá posúvať a pripevňovať suchým zipsom. Nikde inde som taký nevidela a tak strašne som si naň zvykla že ho tahám zo sebou naozaj všade:D Je to závislosť od dobrého spánku s mojim vankúšom. :)