Pokúšate sa otehotnieť? Oživte svoj sexuálny život!

Vyskúšajte nasledujúce tipy, ktoré odporúčajú experti na udržanie vášne aj počas obdobia, keď sa snažíte otehotnieť.

Tehotenstvo zdroj: Shutterstock.com

Väčšinu svojho života sa snažíte o to, aby ste neotehotneli a uprednostňujete bezpečný sex. Prichádza moment, keď si poviete, že je už čas na bábätko, pomyslíte si, že konečne si môžete užívať naplno koľko len chcete. Bohužiaľ ale nie pre každého je to také jednoduché. Pokým niektoré páry nemajú problém otehotnieť v krátkom čase, iný sa snažia o dieťatko aj dlhšiu dobu ako očakávali. Ak patríte do druhej skupiny, nezúfajte. Pokúste sa oživiť váš sexuálny život s partnerom a oživte každodennú rutinu.

Mnohé páry sa zľaknú toho, že nemôžu mať potomka a hľadajú chybu hneď v sebe. To, že sa vám nedarí hneď otehotnieť vôbec nemusí znamenať, že máte nejaký zdravotný problém. Úzkosť z neúspechu vám stojí v ceste v užívaní si spoločných chvíľ s vašim partnerom, a práve vtedy nastávajú najväčšie komplikácie. Nemusíte byť plný obáv, lebo vás to dostane do šialenstva. Ak zostanete v pohode a budete si naďalej užívať sex s partnerom ako aj predtým, vaše telo sa vám jednak odvďačí a váš vzťah takisto posilní.

7-dňová sexuálna výzva

Ovulácia je názov pre obdobie, kedy sa v tele ženy uvoľní zrelé vajíčko z vaječníka, prechádza do vajcovodu a je k dispozícii pre oplodnenie. Vajíčko žije zhruba len 12-24 hodín po tom, čo opustí vaječník a vtedy môže prísť k samotnému oplodneniu. Môžete ju očakávať zvyčajne v 14. deň vášho cyklu. Ak budete vedieť, kedy očakávať toto obdobie, prineste do spálne trocha vzrušenia vo forme tematických večerov, napríklad:

Pondelok: Výmena rolí

Utorok: Prekvapte partnera špeciálnym spodným prádlom

Streda: Majte sex hocikde mimo vašej spálne

Štvrtok: Vášnivé chvíle so zaviazanými očami

Piatok: Pozrite si spolu film pre dospelých a vyberte si jednu scénu, ktorú vyskúšate

Sobota: Posielajte si s partnerom „šťavnaté“ sms správy počas celého dňa

Nedeľa: Urobte si navzájom 30-minútovú masáž vybraných partií tela

Takýmto spôsobom si spestríte váš sexuálny život a udržíte partnerov záujem. Budete mať určite krajšie spomienky na to, ako ste splodili vášho potomka a zažijete nevšedné spoločné večere.

Vyskúšajte nové polohy

Naštudujte si s partnerom rôzne sexuálne polohy a skúšajte niečo nové. Skúšajte ich vždy, keď budete mať na to čas a chuť a môžete sa pritom dozvedieť viac o vašom tele.

Hrajte sa

Napíšte na menší papier aké polohy máte najradšej, čo sa vám páči počas sexu, na akom mieste by ste to chceli vyskúšať alebo akú pomôcku by ste chceli zobrať do spálne. Zoberte papieriky a vložte ich do nádobky. Pri ďalšej príležitosti si vytiahnete jeden z možností a urobte tým radosť sebe alebo drahému. Nezabudnuteľné momenty máte vďaka tejto hre na dosah.

Nezabúdajte ale na jednu vec, možno vám potrvá dlhšie, kým sa vám podarí otehotnieť, ale nenechajte sa odradiť. Ak nebudete mať náladu na sex, nesiľte to. Určite budete mať vzrušujúcejší sex na druhý deň, keď budete mať na neho naozaj chuť a náladu. Skúste zabudnúť na to, o čo sa snažíte a užívať si spoločné chvíle bez stresu.

Prečítajte si aj: Vyskúšajte najlepšie sexuálne polohy počas "vašich dní"