Ako zloženie lubrikačného gélu pôsobí na vašu vagínu

Lubrikačný gél môže byť záchrancom vo vašej spálni, ale keď siahnete po nevhodných alternatívach, môže vám to priniesť väčšiu škodu ako osoh.

Lubrikačný gel zdroj: Shutterstock.com

Väčšina populárnych a najpredávanejších výrobkov obsahuje niekoľko prísad, ktoré sa používajú takisto aj napríklad v nemrznúcej zmesi, brzdovej kvapaliny alebo v niektorých čistiacich prostriedkoch. Tieto chemické látky znepríjemňujú životné prostredie v pošve a znižujú pH, vďaka čomu môžete dostať bakteriálne infekcie.

Buďte preto pri výbere správneho lubrikačného gélu veľmi opatrní, vyberajte si medzi tie, ktoré obsahujú prirodzené látky, ale výsledný efekt majú rovnaký a nenarúšajú prirodzené prostredie vo vašich intímnych partiách.

Vyvarujte sa nasledujúcim látkam, ktoré by nemali v žiadnom prípade obsahovať lubrikačné gély:

Glycerín

Glycerín je bezfarebná viskózna kvapalina bez zápachu, sladkej chuti. Zvyšuje účinnosť lubrikantu, ale keď sa v nej nachádza vysoké množstvo, vedie to k bakteriálnym infekciám a iným nežiadúcim účinkom. Preto nezabudnite preskúmať obal výrobku, ideálne ak obsahuje prírodné látky ako avokádový olej alebo bambucké maslo. Väčšine gélov, ktoré sú k dispozícii v rôznych príchutiach, obsahujú chemické látky, ktoré sú odvodené napríklad z ropy a nájdete ich aj v protimrznúcej kvapaline. Radšej skúste alternatívy, ktoré obsahujú aloe vera.

Parabény, benzylalkohol, alebo kyselina citrónová

Mnoho ľudí pociťuje počas používania lubrikačného gélu ťažkosti ako svrbenie alebo pálenie počas alebo po pohlavnom styku. Veľmi často sú tieto pocity spôsobené práve vďaka látkam ako parabén, benzylalkohol alebo kyselina citrónová.

Benzokaín

Benzokaín je forma lokálneho anestetika, ktorý tlmí bolesť. Využívajú ho aj pri výrobe kondómov, aby oddialili predčasnú ejakuláciu a predĺžili intímne chvíle partnerov. Môžete sa stretnúť aj s tým, že distribútori uvádzajú na obaloch pozitívne účinky ako napríklad, že vďaka tejto látke predídete bolestivému pohlavnému styku. Ak ste sa už aj vy stretli s týmto problémom, tak tomu musíte venovať väčšiu pozornosť, keďže telo vám signalizuje, že niečo nie je v poriadku a nemali by ste používať chemické látky na zmiernenie bolesti. Vyskúšajte radšej lubrikačné gély, ktoré obsahujú organické látky ako je slnečnicový olej, kokosový olej, včelí vosk a bambucké maslo.

Prečítajte si aj tento článok:

5 krokov, ktoré by ste mali dodržať, ak chcete vysadiť antikoncepciu

bibina76

tiez ho moj partner nesmie pouzivat. stacilo raz a moj zivot sa zmenil naruby okamzite bakterialna vaginoza hned za tym vaginalna mykoza antibiotika musim brat vyplachy...fakt kto nemusi nech nedava vstala sa som s neskuocnymi bolestami a opuchmi..

Perilka

hladam nejeky gel pre neho aj pre mna, ma niekto nejaku dobru skusenost a moze doporucit - pokial mozno s peknou vonou..

Tamara6

Mala som problemy, mali sme nejaky s prichutou a to ma tam dolu podrazdilo. Teraz kupujem uz overeny, jednu znacku dokola pretoze mi-nam vyhovuje najviac :)