TEST: Po mrazivej zime vzpružiť unavenú pleť ľahko a rýchlo? Tu je recept!

Po tejto mrazivej zime, ktorú sme mali možnosť zažiť naša pleť aj pokožka dostala zabrať viac ako inokedy.Aj keď si to nechceme pripúšťať a snažíme si nahovoriť, že to nie je vidieť ostatní vidia, že máme pleť vysušenú, unavenú a bez života.
Recenzia kozmetiky Yves Rocher

Módna blogerka Dominika Makarová | Zdroj: súkr.archív

Konkrétne na toto prišla kozmetická značka Yves Rocher so špeciálnou sadou obsahujúcou výťažok z rastliny aphloia, ktorej účinok našu pleť prebudí, vypne, rozjasní, ozdraví lepšie a účinnejšie ako iné krémy. Darmo sa môžeme s inými produktmi snažiť dať našu pleť do poriadku, ak neobsahujú práve túto zložku. Ak vidíte na sebe, že potrebujete so svojou pleťou niečo robiť, hanbíte sa za ňu, tak ako som sa hanbila aj ja, tu je spôsob ako s tým ,,zatočiť“ ľahko, rýchlo, nie draho a najmä účinne.

Jarný detox pleti

V tomto týždni som absolvovala 7-dňový jarný detox pleti, keď som každý večer pri umývaní tváre používala čiastiaci gél z radu Elixír Jeunesse. Obsahuje drobné čiastočky (niečo na spôsob drobného peelingu), vďaka ktorým moju pleť do hĺbky vyčistil. Vyrážky a mastnota sa prestanú tvoriť jedine vtedy, keď je pleť dokonale vyčistená a môže dýchať. A práve o toto sa tento gél vie postarať. Tomuto súzneniu prispieva aj jeho prírodné zloženie.

Keď som mala pleť dokonale vyčistenú, naniesla som na pleť nočný krém. Je ľahký, príjemne voňavý (avšak nie príliš), vstrebateľný, aby pleť počas noci mohla absorbovať účinky z rastliny aphloia. Keď som ráno vstala, moja pleť bola rozjasnená, vypnutá a videla som na sebe, že nevyzerá ,,ovisnuto“ ako inokedy. Čo sa mi na tomto kréme páči, je aj jeho hutné zloženie (avšak nie veľmi), ktoré navyše svojou funkciou vypínania vyhladzuje aj prvé vrásky.

Jarný detox z rady Elixír Jeunesse myslel aj na jednu dôležitú vec, na ktorú iné značky často zabúdajú. A to s príchodom prvého jarného slnka nám (ak sa nechránime) zvyknú ,,vybehnúť“ alebo rozmnožiť sa pehy a pigmentové škvrny. Často to riešime tak, že to berieme na ľahkú váhu a zbadáme sa až keď je neskoro. Tento denný krém nielen hydratuje, ale navyše je aj s ochranným faktorom. Jeho plusom taktiež je, že po na nanesení pleť nevyzerá mastne, ale matne. S čím som sa zatiaľ u veľa krémoch nestretla a hodnotím to ako jeho naozaj užitočný prínos.

Kozmetický rad Elixir Jeunesse od Yves Rocher

Módna blogerka Dominika Makarová | Zdroj: súkr.archív

Ako získať produkty kozmetiky Yves Rocher?

V prípade, že ťa tieto produkty zaujali, je možné ich dostať v týchto cenách: čistiaci gél 7,90€, nočný krém 18,90€, denný krém 18,50€. Alebo ich môžeš mať zadarmo výhrou v súťaži, ktorá práve prebieha na portáli zdravie.sk, kde stačí zodpovedať jednoduchú otázku a produkty môžu byť tvoje.


Súťaž: vyskúšajte jarný detox pleti s Yves Rocher