Po Bratislave na bicykli zadarmo? Nový projekt tejto jesene - Slovnaft BAjk

Bratislavský bikesharing pod značkou Slovnaft BAjk sa začal už v piatok 7. septembra o 10. hodine. Jazdiť zdarma môžete až polhodinu, pričom k dispozícii budete mať 550 bicyklov a viac ako 50 dokovacích staníc.

Projekt bikesharing pod patronátom mesta Bratislavy a spoločnosti Slovnaft mal odštartovať ešte začiatkom letných prázdnin. Obaja iniciátori si však vyžiadali čas na doladenie bezpečnostných opatrení, nových podnetov, používateľského komfortu a zabezpečenie dodávania bicyklov.

Začiatok školy na bicykloch?

Prvé bicykle sa pustili do obehu postupne od prvého školského dňa - pondelok 3. septembra- cez mestské časti Petržalka a Staré Mesto, do Nového Mesta a Ružinova. Postupne sa pripravovalo spustenie až 90 dokovacích staníc.

Alternatívna forma dopravy len za jedno euro

Celý systém bude fungovať veľmi jednoducho: na úvod zaplatíte symbolický poplatok jedno euro, ktoré vám následne pokryje všetky jazdy do 30 minút. Ráta sa však i s bonusovým časom šesť minút na manipuláciu s bicyklom pri stojane. Ak by ste to náhodou "prešvihli", bude sa vám zo vstupného eurového kreditu odpočítavať 12 centov za každých ďalších 6 minút.

Stop dopravným obmedzeniam?

Pokiaľ užívateľ nevyčerpá svoj kredit, má ho k dispozícii aj v roku 2019. Tarify pre budúci rok budú predstavené neskôr. Slovnaft aj mesto Bratislava sa dohodli na symbolickom poplatku jedno euro kvôli eleminácii dopravných obmedzení v hlavnom meste. Očakáva sa, že výška poplatku motivuje obyvateľov i turistov k väčšiemu využívaniu bicyklovej dopravy.


Pozrite sa, ako tento bicykel používať:

Zdroj videa: Facebook.com - Slovnaft BAjk

Zuzinkasss

V decembri sa bude lepšie šmýkať. Starší občania, kočíky- budu viac uskakovať.A na pitie doporučujeme lahku plastovu flaš.

Vyrastaju deti - vymýselníci., , všetci budu mať veľa roboty.
Ešte nzabudnuť jedlo do vrecka.

Športové nohavice nepriepustné. a-usmev na tvari.

HanaV

Inde je to zadarmo. Zobereš, odvezeš sa a odložiš, len tak na stanovisko
Asi by si tu zobrali domov.
To je dufam pre dospelých.