Prirodzené zväčšenie pier vs. plastická chirurgia

Plné pery sú snom mnohých žien. Existuje niekoľko spôsobov ako sa k nim dostať – od prirodzených metód zväčšenia pier až po plastickú chirurgiu a aplikáciu kyseliny hyalurónovej.

Čo viem o zväčšení pier kyselinou hyalurónovou a ako to celé prebieha?

Zväčšenie pier kyselinou hyalurónovou je pomerne rýchly a nenáročný zákrok (oproti iným), ktorý prebieha v lokálnej anestéze. Aplikuje sa zopár strekmi priamo do pier alebo ich okolia. Celý zákrok trvá 30-40 minút. Veľmi dôležité je dávkovanie. Pri prvom zákroku by sa to nemalo preháňať. Je lepšie zvoliť menšie dávkovanie, tzn. maximálne 0,5 - 1 ml. Ak by ste sa rozhodli pre vyššiu dávku, je možné, že výsledok takéhoto zákroku sa bude podobať ,,kačička efektu“. Po vpichnutí kyseliny hyalurónovej do pier, budú pery na približne 2-3 dni opuchnuté, čo je bežný jav. Ak sa teda pre podobný zákrok rozhodnete, je dôležité myslieť na to, u akého odborníka si to dáte urobiť. Pretože čím je dopyt po takýchto vylepšeniach vyšší, tým častejšie dochádza k podvádzaniu zákazníkov. A to tým spôsobom, že kyselina hyalurónová sa zvykne riediť (aby zvýšilo na viac zákrokov), jej zloženie už teda nie je také kvalitné a v perách vydrží kratšie. Bežne účinkuje kyselina hyalurónová v perách približne pol roka. Ak však narazíte na ,,zlého odborníka“, výplň pier môže vydržať 2-3 mesiace, prípadne ešte menej. Cena za jeden takýto zákrok pritom začína už od 130 €.

Čo ma od plastickej chirurgie najviac odrádza?

Je však takáto plastická chirurgia naozaj nutná? Podľa môjho názoru ide o beh ,,na dlhú trať“. Často sa tento zákrok na prvýkrát zvykne ženám zapáči natoľko, že ho začnú podstupovať každého pol roka. Čo pre niektoré z nás nie je len finančne náročné – to by ešte nebolo to najhoršie – ale aj pomerne nebezpečné. Predstavte si, ako asi budú vaše pery vyzerať v 50-tke?! Práve „dopichané“ pery ma od tohto zákroku odrádzajú úplne najviac. Niektoré ženy v tomto veku sa to síce snažia zachrániť rôznymi inými zákrokmi, no osobne mám pocit, že je to už len horšie a horšie. Pery týmto spôsobom nadobúdajú neidentifikovateľný tvar a začínajú doplácať na povestnú frázu ,,mladá som len raz“.

Ako na prirodzené zväčšenie pier ?

Zväčšiť pery si môžeme aj samy bez akýchkoľvek negatívnych vedľajších účinkov a bez vyhodenia veľkého množstva peňazí. Ako to robím ja?

  1. peeling – použitím peelingu sa pery prekrvia a tým zostávajú plnšie a vypnutejšie
  2. balzam na zväčšenie pier – aby si pery takto vytvorený tvar aj ponechali, je potrebné ich hydratovať do hĺbky, preto používam špeciálny balzam – napr. Rodial Stemcell balzam pre zväčšenie bjemu pier, ktorý ich navyše zvláčni
  3. kontúrovacia ceruzka na pery – ňou si prejdem po okrajoch pier tak, aby som perám vytvorila viditeľný tvar a nechala ich tak krásne vykrojené
  4. rúž – väčšinou siahnem po podobnom odtieni ako mala použitá kontúrovacia ceruzka, a prejdem si ním po perách
  5. rozjasňovač – rozjasňovač je vec, na ktorú mnoho žien pri líčení zabúda alebo ju podcení, no ak ho nepoužijete, celá vaša doterajšia práca s perami môže vyjsť navnivoč. Prečo? Ak nepoužijete rozjasňovač, môže sa stať, že pery síce máte krásne namaľované, no na tmavom alebo nevýraznom pozadí zaniknú. A to je chyba. Rozjasňovačom si okolie pier krásne zvýrazníte, čím ich necháte vyniknúť v plnej kráse.
prirodzené zväčšenie pier

efektné optické zväčšenie pier | Zdroj: Shutterstock.com

Multitalentovaný zázrak menom rozjasňovač

Navyše má kopec ďalších pozitívnych vlastností, o ktorých by bol hriech vám nepovedať. Aké to sú?

  • zvýrazní (zväčší) oči – rozjasňovač sa aplikuje na pleť po nanesení make-upu pod oči a do vnútorných kútikov očí. Čím viac toto okolie očí zosvetlíte, tým viac im dáte priestor vyniknúť. Dvojnásobne to platí pri večernom tmavšom líčení, kedy napríklad pekne vynikne dymové líčenie.
  • zúži nos – rozjasňovač sa aplikuje po tej najužšej časti nosa (po kosti). Tak, že touto aplikáciou upriamite pozornosť na jeho kosť, a tým bude pôsobiť užšie. Ak ho ešte po bokoch vykontúrujete tmavším odtieňom, výsledok bude dokonalý.
  • zúži tvár – aplikujte rozjasňovač na lícne kosti po oboch stranách tváre. Platí to, čo pri nose. Upriamite tým pozornosť na lícne kosti a tvár sa bude zdať opticky užšia.
  • zvýrazní krásne upravené obočie – tu platí to isté, čo pri perách. Ak nanesiete rozjasňovač pod a nad obočie (zosvetlíte jeho pozadie), necháte ho tým krajšie vyniknúť.

Na čo si pri výbere rozjasňovača treba dať pozor?

Rozjasňovač nie je korektor! Veľa žien si rozjasňovač mýli s korektorom možno pre časté podobné balenie. Avšak je medzi nimi zásadný rozdiel. Zatiaľ čo korektor naše nedostatky na pleti zahladí (skryje), rozjasňovač ich práve naopak zvýrazní! Dôležité je tiež dávať si pozor na prípadné opálenie. Vyberte si taký odtieň, o ktorom viete, že vám naozaj sadne, aj keď sa opálenie stratí. Ja napríklad používam Yves Saint Laurent Touche Éclat korektor pre všetky typy pleti odtieň 1 Luminous Radiance 2,5 ml a jeho univerzálny odtieň mi vyhovoval pred opálením aj teraz po opálení. Priľne k pleti, pôsobí matne a vydrží dlho. Ak ho mám na sebe večer, zvyknem si ho prepudrovať rovnakým odtieňom, aby som mala istotu, že vydrží ešte dlhšie. Páči sa mi na ňom aj to, že po nanesení sa ,,nezlieva“ vo vráskach a neznecháva biele stopy ako niektoré z predchádzajúcich, ktoré som skúšala.

Tak a ako to máte vy? Zväčšujete si tiež doma pery rôznymi trikmi? Používate rozjasňovač?

módna blogerka Deziré

módna blogerka Deziré | Zdroj: súkr.archív