Na parfémy som náročná: na čo pri ich výbere nedám nikdy dopustiť?

Vôňu vnímam ako jednu z možností, na základe ktorej môžeme prejaviť samých seba (našu osobnosť), a preto si pri jej výbere dávam vždy záležať.
Parfém Mon Evidence

Ing. Dominika Makarová | Zdroj: súkr.archív

Ako žena mám potrebu sa o seba starať a cítiť sa tak dobre. Čo sa týka parfémov, som na ne dosť náročná a nedám na seba čokoľvek. Milujem ten pocit, keď pekne voniam a môžem si vôňu do sýtosti užívať. Za kvalitný parfum alebo toaletnú vodu mi neprekáža dať aj viac peňazí, pretože viem, že mi to za to stojí. V obľube nemám príliš intenzívne vône. Z tých ma zvykne bolieť hlava, a tak sa im radšej oblúkom vyhýbam. Naopak, pri výbere parfému kladiem veľký dôraz na prvý dojem. Ak cítim, že som s vôňou, ktorú mám na sebe, stotožnená, cítim sa nielen ženskejšie, ale aj sebavedomejšie.

Nedávno som premýšľala, že už dlho používam len jeden a ten istý parfum, a že už by to chcelo zmenu. Zvyknem veci nenáhliť, a tak som to nechala na náhodu. A náhoda prišla. Rýchlo. Pred pár dňami som zablúdila do predajne Yves Rocher s cieľom obzrieť si a inšpirovať sa ich novinkami. Keď mám čas, vždy tam rada zájdem pozrieť, čo ešte doma nemám, čo by sa mi zišlo, alebo čím by som si mohla v danú chvíľu urobiť radosť. V tento deň mi tam "do oka padla" ich nová vôňa Mon Evidence, ktorá ma najprv zaujala jemným flakónom. Privoňala som k nej a v tej chvíli som mala pocit, že som s ňou úplne splynula (viem, že to znie ako klišé, ale je to naozaj tak).

Totižto... neviem, či to tak máte aj vy, ale ak si teraz streknem niektorú z vôní, ktorú som používala kedysi, dokáže mi to pripomenúť konkrétne obdobie a zážitky s ním spojené. A pri tejto vôni som sa presne ocitla v mojom aktuálnom svete. Našla som v nej nezávislosť, nevtieravosť, jemnosť a hlavne ženskosť. To, čo chcem cítiť stále. Odkedy ju mám, jej vôňa mi robí radosť deň, čo deň. A ja som vždy rada, keď vám o niečom takomto môžem napísať.