Ako mať zdravé a krásne vlasy?

Staráme sa o ne, farbíme a upravujeme podľa aktuálnej náladya trendov. Sú znakom našej osobnosti, a tak pri každej veľkej životnej zmene ich radikálne meníme. Každá z nás ale chce, aby žiarili a boli zdravé.

Základom krásnych vlasov je starostlivosť

V deň, kedy sa rozhodneme, aby naše vlasy rástli ako z vody, musíme sa o ne začať naozaj svedomito starať. Ak túžite mať dlhé vlasy inšpirované modelkami, ktoré obdivujete, bude to chcieť trpezlivosť. Či už ste celebrita alebo obyčajná smrteľníčka, skutočnosťou je, že neexistuje žiadna skratka k nekonečnej luxusnej hrive.

Ide o proces trvajúci niekoľko mesiacov. Od výberu správnej kozmetiky až po nájdenie kaderníka presne podľa predstáv.

Jedlo pre vlasy

Najzdravšia diéta pre vaše vlasy je najzdravšia diéta vo všeobecnosti - založená na skutočných, celých potravinách. Potraviny bohaté na železo, zinok, vitamín C, vitamíny B a omega-3 sú najčastejšie spájané so silnejšími a dlhšími vlasmi. Skvelú službu vám spravia jedlá bohaté na bielkoviny, ktoré sú základnou stavebnou jednotkou. Pravidelne si pochnutnajte aj na paprike a zelenine obsahujúcej tmavé zelené listy, konopných semiačkach a rybách s vysokým podielom omega-3 mastných kyselín. Všestranou superpotravinou je avokádo - môžete ho použiť aj na prípravu pokrmu i zahrnúť do rutiny starostlivosti o vlasy v podobe masky.

Výživový doplnok pre vlasy

Pokiaľ chcete pozdvihnúť starostlivosť ešte o level vyššie, zamerajte sa na doplnky stravy. Biotín je ideálnou voľbou pokiaľ rozmýšľate o vitamínovom doplnku, hoci sa jeho denná dávka dá pokryť v strave. Odborníci odporúčajú aj BioSil s obsahom ch-OSA. Ide o kombináciu základných živín a minerálov, ktoré zvyšujú hrúbku vlasov a robia ich pružnejšími a lesklejšími.

Tip pre vlasy na záver

Spite na na hodvábnom povlečení na vankúš, ktorý zachováva vlhkosť, znižuje trenie, a tým minimalizuje poškodenie. Naopak, bavlna bude cez noc vysávať celú vlhkosť z vlasov, čo samozrejme nik z nás nechce.


Prečítajte si tiež:

Nakŕmte svoje vlasy tými správnymi potravinami!

marinka548

uplne jednoducho, nefajcit, lepsie a zdravsie sa stravovat, hned sa to odrazi aj na vlasoch, to je predsa jasne:) len skoda, ze toto vela ludi nechape.

Van-ness

Tak ja zdrave a krasne vlasy vlastnim, ale recept na to skutocne nemam :D Fakt zalezi na tom, co clovek je a ako sa k tym vlasom sprava. Ziadnu specialnu drahu kozmetiku nepouzivam, prave naopak, kupujem si uplne najobycajnesiu, aka mi padne do oka. :D