Streľba v nemocnici v Ostrave! Hlásia 6 mŕtvych, páchateľ je na úteku!

V traumatologickej ambulancii na poliklinike fakultnej nemocnice v Ostrave sa strieľalo. Zomrelo šesť ľudí, ďalší sú zranení. Polícia pátra po mužovi v červenej bunde, zverejnila jeho fotografiu.
Streľba v nemocnici v Ostrave

zdroj: Policie ČR

K útoku na traumatológii v nemocnici v Ostrave došlo okolo štvrť na osem ráno, policajti na miesto prišli päť minút potom, čo sa o streľbe dozvedeli. Zomreli štyria ľudia, ďalší dvaja podľahli zraneniam, ktoré utrpeli.

"Mám informáciu, že to boli ľudia z čakárne. Našťastie tam nebolo toľko ľudí, údajne ten človek strieľal zblízka, "povedal premiér ČR Andrej Babiš.

Riaditeľ FN Ostrava Jiří Havrlant podrobné informácie o dianí na poliklinike nemá, pretože polícia oblasť uzavrela.

"Bol aktivovaný krízový plán. Areál našej nemocnice je uzavretý s tým, že polícia je od začiatku na mieste, "uviedol riaditeľ.

Polícia polikliniku evakuovala a uzavrela tiež susedný areál Vysokej školy banskej-Technickej univerzity Ostrava a na mieste stále zasahuje.

Okolo 9:30 policajti z nemocnice vyviedli muža v putách, nepotvrdili ale, že by išlo o podozrivého zo streľby.

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní. Zverejnená fotografia muža v červenej bunde podľa informácií ČT24 zobrazuje dôležitého svedka udalosti. Teraz policajti ale pracujú s inou verziou a pátrajú po inej osobe.

Pátrajú po mužovi, majú jeho fotografiu, ŠPZ aj meno. Strelec údajne strieľal z krátkej ručnej zbrane.

"Máme vo vzduchu dva monitorovacie vrtuľníky a veríme, že v krátkej dobe podozrivého zabezpečíme," uviedli policajti.

Policajti vyzývajú ľudí k opatrnosti, je podľa nich možné, že nebezpečný útočník je stále ozbrojený.