Tento 80-ročný starček je skutočným Santa Clausom! Už 50 rokov vyrába hračky pre deti z chudobných rodín

Našťastie existuje ešte veľa ľudí, ktorí sú ochotní šíriť láskavosť a pomáhať rodinám v núdzi.
starček Santa Claus

Zdroj: Pexels.com

Toľko detí netrpezlivo čaká na vianočné ráno, aby si rozbalili svoje darčeky, bohužiaľ sú vo svete aj také, ktoré žiadne darčeky nedostanú.

Rodinám v núdzi peniaze na nákup vianočných darčekov jednoducho nezostanú. Je skvelé, že vo svete sa nájde stále veľa ľudí, ktorí sú ochotní pomáhať rodinám v núdzi.

Jedným z nich je aj 80-ročný vojnový veterán Jim Annis. Predvianočné obdobie trávi už 50 rokov tým, že vyrába drevené hračky pre deti zo sociálne slabších rodín.

Každý rok podaruje približne 300 kusov ručne vyrobených drevených hračiek Armáde spásy v Sanforde, v Južnej Dakote.

Niektoré drevené kúsky dostáva starček od svojich susedov, za ostatné materiály platí on sám. Výroba hračiek ho každoročne stojí okolo 1 000 dolárov.

Výplatou je úsmev na detských tvárach

Avšak pre neho to nie je o peniazoch, ale skôr o tom, aby sa deti cítili dobre. Annis totiž veľmi dobre z detstva pozná, aký je to pocit, nedostať na Vianoce žiadne darčeky.

Môj otec pracoval, ale nezarobil veľa peňazí. Je ťažké mať veľké Vianoce s piatimi deťmi, “povedal.

Niektoré hračky, ktoré vyrába, sú hasičské autá, bábiky a dokonca prasiatka. Starček dúfa, že bude môcť vyrábať hračky pre deti čo najdlhšie.

Milujem, keď sa ma ľudia pýtajú, koľko peňazí mám za výrobu týchto hračiek. Poviem im, že môj plat je, keď vidím úsmev na detských tvárach, “povedal pán Jim, ktorý je pre mnohé deti skutočným Santa Clausom.


Ďalšie dobré vianočné správy:

Táto vianočná výzva sa šíri Slovenskom!

Vianoce v nemocnici? Týchto 10 originálnych fotiek vás dostane!