Inteligentná zubná kefka Oral-B iO: revolučná technológia iO

Rad iO Series 8 prináša najnovšiu zubnú kefku od spoločnosti Oral-B pre dôkladnejšie čistenie zubov. Oral-B iO prináša revolučnú zmenu do sveta sonických a elektrických zubných kefiek. Jediné, čo zostáva, je kultový okrúhly tvar hlavy Oral-B. Hlavnou zmenou je nový lineárno-magnetický pohon, vďaka ktorému je zubná kefka oveľa tichšia, vytvára menej vnútorného trenia a nová technológia zároveň prenáša energiu priamo na konce vlákien, presne na miesta, kde je to najviac potrebné a vytvára mikrovibrácie. Zmien je naozaj mnoho od vzhľadu kefky až po farebný displej, ktorý je zdrojom ešte väčšieho počtu užitočných informácií. K tomu nová aplikácia poskytujúca omnoho viac pokynov a dát, ktoré sa postupne s tým, ako softvér spoznáva návyky svojho používateľa, zdokonaľuje.

Inteligentná kefka na zuby: tlakový senzor 

Používanie tejto modernej zubnej kefky je veľmi jednoduché. Má dve tlačidlá: jedno umožňuje prepínať medzi rôznymi režimami čistenia, zatiaľ čo druhým tlačidlom sa zvolený režim zapína a vypína. Integrovaný LED krúžok poskytuje vizuálnu spätnú väzbu, takže okamžite viete, či vyvíjate správny tlak. Okrem toho vás magnetická zubná kefka iO od Oral-B pomocou vibrácií informuje zakaždým, keď uplynie 30 sekúnd čistenia zubov a takisto o uplynutí odporúčaných 2 minút čistenia zubov. 

io-toothbrush-sensor

Zdroj: Alza.sk

Nová kefka Oral-B iO má inteligentný tlakový senzor, ktorý Vás upozorní na správny tlak pri čistení zubov. Ak vyvíjate malý tlak, LED krúžok svieti na bielo. Pre najefektívnejšie a zároveň bezpečné čistenie zubov je dôležité vytvárať správny tlak, ktorý je indikovaný rozsvietením LED krúžka na zeleno. Ak vyvíjate príliš veľký tlak, LED krúžok svieti na červeno. To vše vám umožní veľmi rýchlo vytvoriť si zdravé návyky a podvedome pri používaní kefky vhodne upraviť silu tlaku. 

Moderný dizajn: nový štandard dizajnu vo svete ústnej hygieny 

Pozornosť upútava moderný industriálny dizajn kefky iO. Je omnoho elegantnejší, s úplne novým vzhľadom vymeniteľných hlavíc, ktoré nielenže pevnejšie priľnú k tele kefky, ale dajú sa aj omnoho ľahšie nasadiť, vďaka veľmi hladkému spôsobu spojenia. Vstavaný displej je jasný, ľahko čitateľný a plne farebný. Poskytuje rýchly prehľad o tom, aký režim čistenia zubov je momentálne zvolený, ďalej zobrazuje stav nabitia batérie a možno vás aj pochváli, ak si zuby čistíte správne. 

io-sk-2

Zdroj: Alza.sk

Zmenou dizajnu prešla aj nabíjačka. Magnetická zubná kefka iO používa magnetické spojenie a upúšťa od predchádzajúcich riešení. Vďaka tomu sa dá kefka doplna dobiť už za približne 3 hodiny. Displej informuje o úrovni nabitia batérie keď je zubná kefka na nabíjačke aj po čistení.

Zubná kefka s mobilnou aplikáciou

Sprievodná mobilná aplikácia, ktorá je k dispozícii pro systémy iOS a Android, umožňuje pripojiť vašu iO zubnu kefku cez Bluetooth, takže spätná väzba je ešte presnejšia. Detekcia polohy v aplikácii používateľovi ukazuje, ktorý úsek zubov bol čistený a ako dlho, prostredníctvom jasného grafického znázornenia.

S postupom času sa inteligentná aplikácia začne učiť a poskytovať rady, ako môžete vašu ústnu hygienu ďalej zlepšovať. Okrem toho do nej môžete sami zadať ďalšie informácie, ako je použitie dentálnej nite alebo problémy s ďasnami po čistení zubov.

Oral-B iO môžete samozrejme používať aj bez aplikácie a dosiahnuť tak profesionálne výsledky, avšak aplikácia je skvelým spôsobom, ako zlepšiť svoje každodenné návyky. Detekcia polohy čistenia používateľovi ukazuje časť chrupu, ktorú si práve čistí. Detekcia polohy monitoruje celkom šesť samostatných úsekov (tri hore, tri dole).

io-toothbrush-app

Zdroj: Alza.sk

V balení nenájdete len samotnú kefku s hlavicou, ale aj praktické cestovné puzdro, samostatne uzatvárateľný držiak na hlavice a už zmienenú magnetickú rýchlonabíjačku.

Revolučná magnetická zubná kefka Oral-B iO zvyšuje kvalitu čistenia zubov a jej inteligentná technológia určite umožní omnoho svedomitejšiu a profesionálnu domácu dentálnu hygienu.