Staráte sa o svoje vlasy správne? Tieto rastlinné ingrediencie skrotia vaša kučery, pomôžu proti lupinám, dodajú objem aj lesk!

Vlasy každého z nás sú našou jedinečnou korunou krásy. Ich kvalita a štruktúra sa mení vekom, životosprávou, ale aj ročným obdobím. Vhodnou starostlivosťou určenou pre váš typ vlasov môžete podporiť nielen ich kvalitu a vzhľad, ale aj zdravú pokožku hlavy.

Zdroj: Freepik.com

Poznať typ svojich vlasov je pre ich krásu absolútnym základom. Svojmu typu by ste mali prispôsobovať celú vlasovú starostlivosť od výberu produktov, spôsobu ich používania až po česanie a styling. Každý vlas potrebuje niečo iné a čo jednému vôbec neškodí, môže iný celkom zničiť. Poznáte ten váš?

Mastné vlasy

Človek môže mať geneticky dané, že jeho telo produkuje viac kožného mazu, a to sa prejaví aj na jeho vlasoch. Tie sa obvykle rýchlo mastia a už pár hodín po umytí spľasnú. Väčšinou sa ťažko upravujú, aj do tých najjednoduchších účesov, a chýba im objem.

Okrem genetiky často za mastnými vlasmi môže byť aj stres, zlé stravovacie návyky či časté nosenie pokrývok hlavy.

Ak máte mastné vlasy, zvoľte detoxikačný rad vlasovej kozmetiky. Do vašej starostlivosti je vhodné pridať aj detoxikačnú masku a peeling 2 v 1, ktorá jemne čistí a odstraňuje mŕtve bunky z pokožky hlavy. Eliminuje nečistoty a redukuje tvorbu kožného mazu.

Normálne vlasy

Majiteľky normálnych vlasov sú na tom najlepšie. Aj s nenáročnou starostlivosťou sú normálne vlasy lesklé, zdravé a netrpia prílišným mastením, lámaním či štiepením končekov. Nezabúdajte však, že všetkého veľa škodí, a ani pri tomto bezproblémovom type vlasov, to nepreháňajte s farbením, melírovaním či umývaním vlasov.

Preferujte rad pre jemnú starostlivosť o vlasy, ktorá vám zabezpečí výživu a ľahšie rozčesávanie.

Poškodené vlasy

Poškodené vlasy spoznáte tak, že sú bez lesku a pôsobia matne, sú hrubé na dotyk, veľmi krehké a ľahko sa lámu. Či už je na vine farbenie, príliš časté používanie kulmy alebo žehličky na vlasy, chlór, slnko alebo stres, myslite na to, že vaše poškodené vlasy bez života, potrebujú intenzívnu, dlhodobú a výživnú starostlivosť.

Doprajte im regeneračný rituál obohatený o bio jojobový olej. Olej je bohatým zdrojom mastných kyselín, ako sú omega 6 a 9, vďaka čomu intenzívne vyživuje suché a lámavé vlasy, regeneruje ich lesk a pružnosť.

malinový olej oživí farbu a lesku farbených vlasov

Zdroj: Pexels.com

Farbené vlasy

Určite viete, že farbenie môže vaše vlasy poškodiť. Či už túžite po inej farbe, skrývate pre vás nežiaduce šediny, nezabúdajte, že farbené vlasy často trpia dehydratáciou, nedostatočným leskom či rýchlym vymývaním farby.

Venujte svojim vlasom viac starostlivosti a používajte prípravky, ktoré sú špeciálne určené práve pre farbené vlasy.Oživiť farbu a lesk vašich farbených vlasov vám môže pomôcť malinový olej.

Jemné vlasy

Pre jemné vlasy je typické jemné vlasové vlákno,ktoré je zodpovedné za nedostatok objemu. Jemné vlasy sú citlivé na akúkoľvek zmenu a rýchlo spľasnú. Aj pre ne však existuje pomoc z prírody.

Semienka quinoy sú známe vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín. Sú tiež schopné bojovať proti krehkosti vlasov. Peptidy obsiahnuté v quinoy, dokážu priľnúť na vlasové vlákno, a zaisťujú tak jeho väčšiu hustotu.

mäta bojuje proti lupinám

Zdroj: Freepik.com

Vlasy s lupinami

Tvorba lupín je prirodzený proces, kedy dochádza k obnove kožných buniek. Proces tvorby lupín nemusí súvisieť so suchou pokožkou hlavy, trpieť lupinami môžu trpieť aj ľudia s mastnými vlasmi. Nepríjemným sprievodným javom môže byť podráždená až svrbiaca pokožka hlavy.

Jedinečná aktívna zložka s osviežujúcimi vlastnosťami, ktorá bojuje proti lupinám prirodzene, je mäta. Mäta pomáha redukovať pocit nepohodlia pokožky, ktorá je kvôli tvorbe lupín citlivá.

Zaraďte do svojho vlasového rituálu tonikum proti lupinám, ktoré je obohatené o organickú mätu z La Gacilly.