Co mam so srdcom?

Príspevok v téme: Co mam so srdcom?
cajik

Ahojte.. obvodny lekar ma poslal na kardiologiu, "tachykardia", ked som bola chora mala som vysoky pulz (doma v klude), ale inak ziadne tazkosti necitim, ani nemam pocit ze by mi rychlo bilo srdce.. Este som ale nestihla ist na vysetrenie, az teraz mi skoncili skusky..

Vcera v noci z nicoho nic mi akoby "preskocilo srdce", tazko sa to opisuje, bilo normalne, a zrazu akoby tak neskutocne silno buchlo az som mala pocit ze mi vyskoci z hrude :( bolo to dost silne a hnusne, este sa mi to nikdy nestalo :( neviete mi niekto poradit co to je ? aspon aby som sa nebala, lebo som nevedela ani zaspat, bojim sa ze je to vazne

Naty27_10

Dobrý deň, mam 15 rokov a mam problemy...mavam akciu srdca v klude od 96-140 naposledy u doktorky som mala pulz 140 a to mi bolo na odpadnutie behala som 2x po EKG a tam bolo vsetko v poriadku este ma čaka plucne,ortoped najbližšie mam navštiviť kardiologa lenze aj tam bolo všetko naposledy v poriadku...do spravi mi napisali ze trpim tachykardiou len nevedia pričinu nemože to byt aj vekom alebo teda pubertou?

mate59

JIMI - tlak je v poriadku,ale tep je trochu zvýšený,mal by byť okolo 75.Možno by to upravilo pravidelné cvičenie alebo behanie,alebo 5-6 kíl schudnúť.

soffa

je to ok..normalny by mal byt 72 za minutu.vzhladom na vas vek,je to dobre.kamoska ma 30 a tep v klude mala 120,ale po roznych vysetreniach doktor skonstatoval stres v praci...

JIMI 2

Dobrý deň!

Chcem sa spýtať ohľadom srdečného pulzu.

Som muž,mám 50 rokov, výška 182cm, hmotnosť 98kg.

Môj ttlak je stabilný a pohybuje sa okolo 80/120, ale môj srdečný pulz je od 80-90/minútu.

Prosím Vás pošlite mi nejaké informácie.

Ďakujem

Perkuska

Ahojte,

Uz mam za sebou navstevu kardiologa.Vysvetlil mi vsetko podrobne,takze presne viem,co mam.Super ventrikularna tachykardia znie presne moja diagnoza.Okrem toho zachytili na Holterovom monitore beh vt,ktory trval 2 sekundy,to je komorova tachykardia.Ta je smrtelna,ale az ked trva 2 a viac min.No a mne sa komory chveli iba 2 sekundy,tak preto som este stale tu a mozem toto napisat.Doktor ma vsak upozornil,ze ak sa mi to stane na ulici,v lietadle alebo niekde inde,tak bohuzial mi uz nikto nepomoze.Vola sa to nahla kardialna smrt.Povedal mi,ze to nie je moja chyba ani stres,ze to je zdravotny problem.Bol velmi uprimny,ale ja som odchadzala s jeho ambulancie totalne urevana a psychicky uplne na dne.Echo je v norme. Test na beziacom pase 15min,som zvladla na 100%,ani jeden srdcovy preklep.Nadalej beriem betaloc 50mg,co mi uplne znizuje krvny tlak,v priemere mam 105 na 65 a toci sa mi hlava,chodim ako opyta.Stale mam bolesti hlavy,dvojite videnie,obcas hnacky,take mikrovypadky a strach.Takze uz beriem aj ativan na uzkost a strach.Okrem toho,ze som prestala mat epizody palpitacii,co je uplne najsuper,tak uz som zacala aj behavat.OD kardiologa som dostala odporucanie k fyziokardiologovi na ablaciu,ale to si este pockam do konca tohto mesiaca,samozrejme to ma tiez velke rizika,ale je tam sanca na uplne uzdravenie,takze ja do toho idem.Tak ako som spominala uz v predoslom prispevku,moj zivot sa totalne zmenil,ja som sa zmenila,uz 2 mesiace nepracujem,som doma a bojujem so svojimi uzkostnymi stavmi.Iba ked bezim,tak mam dobry pocit.A chodim 2 krat do tyzdna na akupunkturu.Inak z domu ani nevyleziem.Viem,ze som neni jedina s tymito problemami,ale viem, ako bezstarostne ziju niektori ludia,ktori su okolo mna a v zivote nemali palpitacie a infarktove priznaky a myslia si,ze im patri cely svet.

Perkuska

Ahojte,ja som sem uz raz pisala o mojom probleme,mam to uz 6-ty tyzdenpresne to iste preskocenie srdca,silne busenie - pulz 184,bolest v ramene, niekedy v krku,tocenie hlavy,bolo mi na vracanie,zalial ma pot,triaska a hrozny,ale hrozny strach a aj panika.Z toho,ze sa to moje srdce nevydrzi.Mala som Holterov monitor na 24 hodin,moja diagnoza je tachykardia.Bola som v nemocnici na dalsom monitore 2 dni,lebo si neboli uplne isti,takze dnes ma pustili a nasadili mi betaloc 50mg,kardiolog ma moze prijat az o 2 tyzdne na echo.Stale nie je jasne aj moje EKG v pokoji,ked sa nic nedeje,mam tam nejaku odchylku.Samozrejme,ze lieky maju rozne nechutne vedlajsie ucinky,mavam tlaky na srdci,nemozem sa z lahka nadychnut,potenie ruk,tocenie hlavy,velku unavu a samozrejme kazdodenny strach.Nemozem zit normalny zivot,na nic sa sustredit,vsetko je pre mna velka namaha,nic ma nebavi,uplne som sa opustila.Kedysi som bola velky sportovec,predtym nez mi prvykrat skolabovalo srdce som zabehla svoj osobny rekord na 5 km.Psychicky som totalne vycerpana.A mam velky strach kazdy den a kazdu noc.Chodim ako telo bez duse.Moj zivot uz nie je z daleka taky ako predtym.

CARMEN_SS

Preboha čo sa bojíš že zomrieš??? ale proším Ťa...prestaň stresovať ja mávam enormne zvýšený pulz pri nervoch tiež a dosť často, úplne počujem a cítim búchanie srdca v krku až v hlave ,alebo mám k tomu závrate a obliatie potom ale okrem toho ma často pichá alebo štípe v srdci.. zo tri krát za život mi na pár sekúnd vypadol dych a až teraz začali doktorky uvažovať o tom,že ma pošlu na ekg..a to už 7 rokov žijem v nenormálnom strese...

delphia

podla toho, ako dlho stres posobi (a tiez ci ide o stres pozitivny, alebo negativny). ak je to len obcas, tak jeho dopad mozes zmiernit roznymi relaxacnymi technikami (najdes na nete). ale ked je stresu clovek vystaveny sustavne aj viac mesiacov v kuse, tak dopad je na cely organizmus, nie len na srdce a cievy, ale na psychiku, zazivanie, zlazy s vnutornym vylucovanim, imunitu,... skratka sa moze prejavit ochorenim (aj vaznym)na fyzickej urovni organizmu.