Šošovky-mesačné, denné....aké?

Príspevok v téme: Šošovky-mesačné, denné....aké?
lucla

Dobrý mám otázku, mam -0,75 dioptrie, ale okuliare nenosim, pretože mi neuveriteľne prekážajú. Chcem skúsiť kontaktné šošovky, o tyždeň idem k očnej, ale ešte predtým sa chcem spýtať pár otázok, kedže nemam veľa informácií.
Takže, aký je rozdiel medzi mesačnými, dennými, štvrťročnými šošovkami? Je jedno aké si vyberiem alebo je to niečím podmienené? čím?
Ako to je s tými roztokmi?
Ktoré značky sú cenovo dostupnejšie?(kedže som študentka toto je pre mňa dosť dôležité:)
A koľko Vás šošovky a všetko príslušenstvo mesačne srojí?

Ďakujem :)

luckaaaaaaaa

ja si tiez objednavam sosovky z internetu, pretoze za tu cenu, ako mam u ocnej len sosovky, mam na nete roztok aj balenie sosoviek:) objednavam z vasesosovky.sk a niekedy roztoky aj sosovky na pol roka - to mam postovne zadarmo:) na nete sa to viac oplati a urcite su lacnejsie mesacne, ako denne.

dobra vila

Lenkaaaa, ja si ich nekupujem v optike, ale u svojej ocnej, to je troska rozdiel.
Ked si nahodim cenu postovneho, tak to mam uplne to iste, ako tak pozeram.

lenkaaaaaaaa

vsetko na internete najdes ovela lacnejsie ako v original v obchode. a plati to aj o sosovkach. v internetovom obchode maju sice navysene ceny - aby z toho mal nieco aj predajca, ale v normlanom obchode platis aj za tie predavacky, za najomne, za prevadzku obchodu proste vsetko to mas ty zahrnute v cene,a by obchod mohol existovat. je dost logicke ze v tych internetovych obchodoch najdes tie sosovky ovela lacnejsie ako v optike. daj si do prehliadavaca "predaj kontaktnych sosoviek" a najdi ti viacero odkazov. a takto mozes porovnat v ktorom obchode co maju najlacnejsie a najmensie postovne.

dobra vila

Lenkaaaa, dala by si mi link odkial si objednavas sosovky a roztok? Pretoze mi nejde do hlavy, ze tvoja lekarka by ich predavala za drahsie, to moc ani nemoze. Im by sosovky mali dojst za menej penazi, ako beznemu objednavatelovi a ona si na to asi nieco nahodi, ale nemalo by to byt drahsie ako v ponuke. Tak by ma zaujimalo, odkial si ich objednavas, aby som si to porovnala, prosim, posli mi to, diky.

Ona chce sosovky pouzivat na kazdy den, tak by som jej urcite neradila denne. Dokopy ju to vyjde omnoho viac ako mesacne, navyse je to nezdrave pouzivat jednodnove sosovky 4-5 dni. Mali by ste si pozriet venovany prave tomu na Reality Tv, ci kde to slo, ake poruchy a choroby mozu nastat v oku, no dakujem pekne, ked som to videla, odvtedy mam respekt, az som rozmyslala, ci tie sosovky nevysadim nadobro! :-/
Ak ich chces pouzivat na kazdy den, tak si zaobstaraj mesacne a staraj sa o to presne, ako ti lekarka povie, nesetri ani vodickou.

datelinka1

lucla, neviem koľko máš rokov, ale operácia pri takých nízkych dioptriách je naozaj zbytočná. rovnako ako aj šošovky. ak chceš, kupuj si denné a používaj ich nie dennodenne, ale len vtedy, ak ich skutočne potrebuješ.

lenkaaaaaaaa

no a cena sosoviek: ten druh mesacnych sosoviek, ktory pouzivam ja, na nete stoji 22€ - tri pary (tri mesiace vydrzia) , roztok tam stoji 14€.

ja som za ten roztok u kontaktologicky platila 20€ a za sosovky - 2pary 20€

lenkaaaaaaaa

napr. ja ked som mala dioptrie 0,1 tak som nenosila okuliare na stalo. netrebalo mi to. iba na telku alebo v skole na tabulu inac nie.. tak 0,75 tiez niesu velke dioptrie. a zbytocne si zatazovat oci sosovkami, aj ked dnes su vseliake druhy apod. ale predsalen je to cudzie teleso v oku a tak. ale pri vyssich dioptriach, kedy je nutne mat na ociach stale okuliare tak odporucam sosovky. manipulacia s nimi je o dost narocnejsia ako s okuliarmi, ale nosenie je zase ovela pohodlnejsie ako tie okuliare