Známky , sú dôležoté ?

Aja02

Citujem: ,,ale pre babu? pre babu je lepsie investovat cas a energiu do vzdelania. podla mna spravna baba by mala mat vysoku skolu. u chalanoch mi natom vobec nezalezi." Tento tvoj odsek som vôbec nepochopila. Prečo je pre dievča lepšie investovať čas a energiu do vzdelania než pre chlapca? Prečo musí mať správne dievča VŠ?

bibba

su, su, dnes lutujem, ze som sa neucila trosku lepsie :) samozrejme budu tu vseliaki vypravat, ze ano, nezalezi natom az tak, co je aj pravda, aj tu som to spominala, ze fakt mam takych kamosov co maju ucnovku a dnes podnikaju, ide o sikovnost a o kontakty. ale pre babu? pre babu je lepsie investovat cas a energiu do vzdelania. podla mna spravna baba by mala mat vysoku skolu. u chalanoch mi natom vobec nezalezi.

Lulko

Rozhodne,že nie sú.........Ja poznám z mojho okolia veľa ľudí,ktorí ledva skončili učňovky a sú teraz z nich vplyvní podnikatelia,ktorí zarábajú minimálne 2000 éčok....a platí zásada:Jednotkári sú špička v škole,ale priemer v živote!!!!!A stresovať deti kvoli známky je tiež choré ved srandy typy matika,fyzika,dejepis nikomu ešte zato,že mali na vysvedčku jednotku neprilepšili na plate!!!!!

umelkyna

Ja to vidim z vlastnej skusenosti presne ako napisal/a Deee

Pracujem v umelecke oblasti. Na Zakladnej skole som mala same jednotky len raz a to na prvom stupni. Inac to bol taky priemer 2 alebo 3 a matika ci fyzika aj 4. Z teoretickych predmetov som neexcelovala ani na strednej skole umeleckeho zamerania. Nebavilo ma biflit sa nieco co ma nebavilo. Len som si to informacne vzdy pre vlastny prehlad precitala a bolo to tak na 2/3. Sice som mala aj profku co ma nemala rada a s radostou mi zle znamky davala. Mala ma aj na troch predmetoch a priemer mi tiez kazili aj znamky z jazykov. Aj tak som sa dostala na VS, opat umeleckeho zamerania a skoncila som s cervenym diplomom. Nestacilo mi, nakoniec mam aj vedecky doktorad. A bilancia? Moje spoluziacky biflosky zo ZS v malom meste skoncili s jednotkami obchodne akademie a dnes si mnohe stale hladaju prace alebo robia sekretarky ci su opatrovatelky v zahranici. Spoluziacky biflosky zo SS su povydavane, maju deti a pracuju ako ucitelky na ZUS s nic moc platom. A ja? Nakoniec som studovala aj v zahranici, pracujem v divadle, ucim na Konzervatoriu a rysuje sa aj spolupraca na domovskej VS. A ked sa stretneme na stretavkach, kazdy len zira. Mala som proste stastie, pracovala som na sebe v tom co ma bavilo a aj ked som bola pre inych flakac a lenivec, pripadne hlupa, dosiahla som to uz teraz dalej, ako ti, co ma za to oznacovali...A este obcas zistim, ked spolupracujem s kolegami, co mali kedysi jednotky za nabiflene ucivo, ze po rokoch ani nevedia co sa ucili, kdezto ja mam skoro rovnaky prehlad stale.

ojka

známky su do života dobré podla mna možno k tomu, aby sa študent ZS lešie dostal na SS, a študent SS na VS a tak to ide dalej a dalej, aj z bakalárskeho štúdia na druhý stupen beru niekedy bez prijímačiek do určitého priemeru....
študentom sa zídu dobré známky aj ked chcú ziskať prospechové štipendium, alebo potrebuju nazbierať body na pridelenie internátu...
inak, to je asi len o tom, že študent ma lepší pocit, ked má lepšiu známku....
asi toľko (:

lost

postove su :D

ale v skole?

su dolezite pre blbov... ak je univerzita blba, tak zoberie 1tkara, ale neoveri si jeho REALNE vedomosti.

je velmi lahke mat super jednotky na ZS, aj SS, ak maju rodicia par eur navyse..

samorejme by sa mal ziak/student snazit o co najlepsie znamky, ale pozerat na niekoho len z pohladu znamok je blbost :D

tento "divny" nazor mam hlavne z dovodu toho, ze existuje ista "smola" alebo "zivotna krivka" alebo ako by som to nazval:

priklad:
Peter bol vzdy 1-tkar lebo bol usilovny, ucil sa, a zasluzil su 1*

Gergely nechapal ucivu, snazil sa, avsak za 4ky co podostaval zanevrel na ucivo, i ked by v nom bol velky potencional.

Petra si zapamatali ako 1-kára a naopak Gergely ako 4-kára, bez ohladu na to ako sa snazili. Peter mohol odpovedat na 3, ale dostal s prizmurenym ockom 1.
Gergely mohol odpovedat na 1, ale dostal 3...

Uplna realita v nasej skole byvalej..

Peter sa dostal na VS bez skusok, a teraz:
1. mohol ju spravit
2. nemusel ju spravit z viacero dovodov
A) stupla mu slava do hlavy a zlenivel
B) zvykol si ze ho breu ako 1kara avsak zabudol na fakt ze je na novom uzemi

Gergely by musel spravit tazke skusky ak cce ist na VS, alebo ho rovno odmietnu.
a teraz:
A) ak ich nespravi, tak holt ma smolu ano...
B) kludne ich moze zvladnut daleko lepsie ako Peter
C) moze sa stat ze si neveri - neskusi to, alebo ho to poskodi inak.. neviem

Este ma napadla jedna blbost s cim som sa stretol a to je:
Ak som sa naozaj ucil, ale jednoducho som nevedel poriadne odpovedat, dostal som 5, alebo 4 s odovodnenim ze:
"aby ta to motivovalo"

no ak by som vedel kto to povedal prvy, asi by som mu napisal list ze je idiot.

ako ma moze motivovat zla vec ?

no mna to motivovalo tak ze som zacal praktizovat podvody vo forme tahaku a ine.

Pokial by mi dal adekvatnu znamku, jednoznacne by som sa snazil viac..

Ale spat k tym dvom chalanom.

Okolie hodnoti Petera ako chytreho co to daleko dotiahne, ale Gergelyho hodnotia VZDY* ako debila co to nikam nedotiahne, a tak dalej

* - okolie ma tendenciu prehodnotit svoj postoj, akonahle Gergely vykona nieco "WOW"

Neviem ci moj text dava zmysel, lebo som to pisal tak neusporiadane :D

Ale v skratke:

Na znamkach zalezi, pretoze to vyzaduje okolie (Skoly,Ludia), avsak ziak by sa nemal pre zle znamky trapit, ustupovat, opustit svoj ciel alebo sen.

Snaha musi byt, ale ked sa nedati tak co uz. System znamkovanie nie je spravodlivy, tak by nemal byt tak velmi braty ako "univerzalny meter".

Poznam vela prikladov, kde clovek 4kar to dotiahol DAAAAAAAAALEKO dalej ako 1kar. (ale zase aj naopak)

pytaju si na praconvom pohovore ze ake ste mali znamky? :)
ja neviem - este som na takom nebol :D
to iste aj s maturitou, zdrap papiera
do iste aj diplom, zdrap papiera.

v serioznej firme, je totalne jedno, kolko mam pismenok hoci aj na cele vytetovanych.
samozrejme, v statnej sfere, a na uradoch a s tym mozu ohanat, a pisat to hoci aj cervenou maxi-mega-centro-fixkou na dvere.

respektive, ak by som viedol firmu, urcite by som si nepytal ako prve ze "kde ste studovali" ale nieco ine..

Znamky su pre deti, zivot je o niecom inom...

Deee

podla toho ake mas zivotne ciele, pokial sa chces venovat remeslu napr. stolar tak je dolezita zrucnost a znamky pomenej, ale ak chces byt napr. manager v banke tak su dolezite