Nemôžem sa v noci skoro pohnuť od bolesti chrbta, prečo?

Príspevok v téme: Nemôžem sa v noci skoro pohnuť od bolesti chrbta, prečo?
Katka 555

Mam 26 rokov a posledne tri týždne ma v noci strašne boli chrbat a ta bolesť vystreluje aj do brucha, nemôžem sa ani otočoť iba podoprieť z rukami a v bolestiach sa pohnuť. Cez deň ako vstanem to asi do pol hodiny prejde. Normalne sa bojim aj lahnuť do tej postele. Myslite že mam zlu ppostel? Alebo je to niečo važnejšie? Doteraz bolo všetko v poriadku, tak posteľou to asi nebude.

angelaaa

Pri bolestiach chrbtice, nielen pri svalovych ale aj pri degenerativnych ochoreniach ako skolioza, protruzia, hernia platnicky a ine, velmi dobre pomaha cvicenie SM system. Ja som bola kvoli problemom s chrbticou dlhodobo PN, vyskusala som vsetko mozne aj nemozne, az som sa dostala k tomuto cviceniu.
Zacala som chodit k p. Volfovi na Oravu, ktr. ma naucil zakladne cviky, okrem toho mi vzdy chrbticu aj ponatahoval, ponapravala (Dornova metoda) a mozem povedat, ze po polroku som takmer bez bolesti. V jan. som objednnana na kontrolne MRI, tak som zvedava, co sa ukaze...No citim sa ovela, ovela lepsie.
Je to velmi jednoduche cvicenie, ale treba cvicit poctivo kazdy den..
Jedine co si treba zakupit je lano a podlozka, moj maser ich predava za najlepsiu cenu, mam ich prave od neho:
-- Odkaz odstránený --

hefri

mam 36 rokov. v noci kvoli chrbtu nespim. tie iste problemi ako katka.teraz nesrandujem.vsimol som si.ze ak si dam vecer pred spanim 2 cl hruskovice, samozrejme kvalitnej.spim ako babetko.a este alkohol pijem len prilezitostne.sam sa tomu smejem. no pomaha to. hefri

JessicaI

Poznam jedneho pana co velmi dobre naprava. Naprava aj sportovcov. Chodia k nemu ludia z daleka. Bola som u neho s dcerou, ktorej tiez nik nevedel pomoct a on pomohol. Manzel mal ist na operaciu chrbtice a potom co zasiel k nemu tak mohol aj v lese s drevom robit. Byva v Tesedikove. On sa na cloveka pozrie, ohmata rukami bolave miesta a vie ci sa to da napravit alebo nie.

juchuu

@iva
mne sa tiez zle spalo a neskutocne ma pri tom bolel chrbat v krizoch.. kupil som si novy matrac za 200 euro a je po probleme. tiez sa da kupit japonsky futon. je to velmi zdrave co som pocul, je to v podstate tradicny japonsky "matrac" ktory sa moze polozit aj normalne na zem. lezite v uplnej rovine a pri tom vam je teplo, teda izoluje to od zeme a sucasne necitite nepohohodlie z nejakej tvrdosti. a nie je to ani drahe. a je to omnoho lepsie ako ked lezite na starom matraci kde je chrbtica pokrutena ako paragraf a svaly stale musia pracovat aby vam nevyskakali vsetky platnicky... vo vychodnych kulturach je bezne, ze sa vsetko robi na zemi, nielen spi, ale bezne aj sedi pri jedle atd a je dokazane ze ludia z tychto krajin maju omnoho mensie problemy s chrbticou ako ludia zijuci zapadnym stylom zivota.

iva 15

dobry vecer vam zelam mam taky problem ako niektore z vas aj ja mam strasne bolesti chrbta neuveritelne cez den ma boli chrbat ale v noci nieco strasne,nemozem ani lezat ani sa pohnut uz 3 roky to trva a doktory nevedia co mi je neurologicka si mysli ze klamem lieky nemozem az tak brat mam jednu ladvinu a uz neviem co mam robit mam dcerku dmo aj ju musim zvihat ale da sa poradte mi dakujem

bio

Katka555 skus si dat na noc tricko s medenym pasom. Meď lieci, je proti bolesti,uvolnuje krce svalov okolo stavcov. Viac info na e-maily.

llek

S chrbitcou nie su ziadne zarty. Ak mas tazkosti, ktore popisujes, tak si uz davno mala byt vysetrena neurologom, ktory typ bolesti a jej povod odhali, jednak svojim vysetrenim pripadne tak posle na RTG ci ine zobrazovacie vysetrenie. Ziadne experimenty, ziadne masaze a neviem co, pokial nevies co je pricinou bolesti.

Katka 555

Je možne že som dvihala niečo ťažke, napr.svojho 14 kg psa :-) občas si ho vezmem na ruky. tak asi to budu vyskočene platničky.

galina 44

Ahojte všetci, myslím si, že ide o vyskočené platničky, nešportuješ, alebo nedvíhala si niečo ťažké? Ja mám tiež bolesti v krížoch, mám vysunutých pár platničiek, tiež sa nemôžem v noci otočiť na posteli. Liečim sa už 3 roky - ortopéd, neurológ, injekcie, infúzie, zabralo len trocha, doliečujem sa ozónom. Mám už po päťdesiatke, ale ty si ešte mladá, tak čím skôr vyhľadaj pomoc. Prajem ti veľa trpezlivosti a sily.