Som psychicky narusena?

Príspevok v téme: Som psychicky narusena?
labellka

Neviem ci sa mi podari vyjadrit veci co ma trapia, ale skusim to. V poslednej dobe ma obtazuju negativne myslienky. akejkolvek aktivite sa venujem tak ma len zrazu napadne...ze aj tak coskoro zomriem, alebo sa mi nieco stane...snazim sa ich zahnat ale aj tak na to neskor myslim aj ked si vravim, ze takto rozmyslat nemozem pretoze si to akurat tak privolam. Taketo veci ma napadnu z nicoho nic potom mam stres ked idem von a kazdeho divnejsie vyzerajuceho chlapa podozrievam ci to nie je vrah alebo nejaky psychopat. Uz mi z toho zacina preskakovat, nechcem na take mysliet zijem aktivnym zivotom a mam sa relativne dobre, ale aj tak stale myslim na tu smrt....tak isto ma to vie napadnut aj ohladne mojich blizkych. Ale v poslednu dobu hlavne v suvislosti so mnou. Neviem ci je to len negativne myslenie, alebo sa u mna nezacina prejavovat nejaka choroba. Je to normalne? alebo mam nastivit psychologa alebo co mam robit :(

Zelko

Ľudia ? Som psychicky narušený keď sa mi skoro každý deň zjavuje na hodinách ráno " 9:11 " a večer " 19:11 "... iním ľuďom sa zjavujú rovnaké číslice ako napr. " 11:11 " a podobne ale mne tieto A VKUSE DOOKOLA !!! pol roka vkuse potom čo sme sa prisťahovali na nový dom sa mi KAŽDÚ noc snívalo o smrti, upíroch, o tom ako som zabil niekoho ja, o tom ako niekto zabil mňa... A VKUSE POL ROKA KAŽDÚ NOC... potom to prestalo a začali sa mi zjavovať tie čísla na hodinách SKORO FURT... je to prekliatie ? znamenie ? psychická porucha ?! PROSIM PORAĎTE... ( podotýkam že žiadne horory som nepozeral, nečítal ani nič )

simi 2103

Ahoj neviem ci spravne opisem moje stavy, ale pokusim sa. Mam stale negativne myslienky, ako su:moja smrt, havaria, smrt niekoho blizkeho, alebo, ze mam nejaku chorobu, som maximalne nervozna,ale az velmi, uz neviem co mam robit ci ist ku psychologicke ci k psychiatrovi,, pomozte mi prosim uz fakt nevladzem. neviem cim to moze byt,, nikdy pred tym som taka nebola. nie vzdy iba niekedy sa mi stane aj to, ze vojdem do obchodu a zacne mi byt zle na odpadutie a musim rychlo vybehnut von lebo mi zacnu trpnut prsty na rukach a zacne mi buchat srdce, ale hrozne.

lulina2333

Labellka boli to psychické stavy,cez deň aj večer !!! Myslela som len na všetko zlé,príklad už aj to že otvorým výťah a je tam niekto zabitý a tak,alebo že odpadnem,zomriem,zastaví sa srdce,no bolo to hrozné,uj mi je fajn chvalaBohu ))

labellka

Ahojte baby,

dakujem Vam za podporu a rady. Mozno skusim vysadit antikoncepciu, ze co to spravi aj tak musim ist gynekologicke na vysetrenia. Som sokovana z toho, ze antikoncepcia dokaze vyvolat taketo stavy.

Lullina a mala si strach z toho ze sa ti nieco stane? Inak ja nemam ziadne fyzicke prejavy ide len o psychiku.

Psycholog je pre mna az poslednou alternativou, vcera to bolo lepsie ked ma napadli take myslienky tak som ich len "pozorovala" a snazila ich neriesit dalej. Este stastie, ze taketo veci ma napadaju len ked som sama, napriklad ked idem vecer z cvicenia a pod. v praci a v skole som v pohode. A asi vyskusam lubovnikovi caj, ze vraj je to dobre.

prajem pekny den bez temnych myslienok :)

lulina2333

Ahoj labellka,5 a pol roka som brala antik.Mercilon a tie stavy mi prišli len teraz!!! Strach cez deň,v noci, potenie,zima,triaška,studené ruky,nervozita,búšenie srdca,dusenie,myslela som že sa už ráno nezobudím že dostanem nejakú pľúcnu embóliu,trombózu,je to hrozný pocit.Poslali ma k neurologičke,povedala že to mám z antik.,dostala som antidepresíva cipralex a zatial je to už ok,beriem len pol tabletky a len jeden balík.Teraz už druhý mesiac neberiem antik.a cítim sa omnoho lepšie. Skús vysadiť aspoň na pár mesiacov,určite ti bude lepšie.pa

mnamka257

je dobre ze si to uvedomujes a chces to riesit, ale pokial to chces ale napriek tomu nemozes ovladnut, mala by si radsej navstivit psychologa.myslim si ze s jeho pomocou a so svojim pristupom aky mas teraz sa to coskoro vyriesi.drzim palce...

kafe

Hmm.. tak to aj ja som narušená, ale ja to z HAK určite nemám :)
Možno by pomohlo, keby si si namiesto odháňania tých myšlienok povedala - áno, raz aj ja zomriem, ale kým sa tak stane ešte si to tu užijem.
Pri divnejšie vyzerajúcom chlapovi si predstav, čo by si robila, keby ti chcel ublížiť, ako by si sa bránila (kričala, hrýzla, kopala jak divá..), nech ťa ten strach (obavy) neparalyzuje ale pripraví na prípadnú situáciu. A nezabudni v tej predstave skončiť ako víťazka :)
Keď ťa napadnú myšlienky na smrť tvojich blízkych, využi to a stretni sa s nimi, zavolaj im len tak, povedz, že ich máš rada.. napíš pohľadnicu, prekvap ich nejako a vychutnaj to, že sú ešte TU.

Smrť je súčasťou života, je škoda vytesňovať ju na okraj nášho záujmu. Ono to potom vyzerá AKOBY sme tu žili VEČNOSŤ, a keď to tak nie je a niekto blízky (dieťa, partner..) zomrie, strašne ale strašne to vytrizvenie bolí.

labellka

dakujem za radu aj to zvazim ale nerada by som sa vzdala antikoncepcie a ta moja hlupa gynekologicka mi v tomto asi nepomoze

ja mam skor take ze citam si knihu alebo sa malujem a jednoducho ma napadne to so smrtou a potom mam z toho taku negativnu naladu